Gurmaniškos vištienos salotos tiks ir kasdienai, ir svečiui pavaišinti

Drabužių moterims prekės ženklo „Step by Step“ kūrėjos Jūratė (33 m.) ir Justina Ieva (29 m.) Steponavičiūtės griauna išankstinę nuostatą, kad visoms modelio duomenis turinčioms moterims tenka riboti save griežtomis mitybos taisyklėmis. Seserys prisipažino – jos mėgsta ne tik gardžiai gaminti, bet ir skaniai pavalgyti.

Gurmaniškos vištienos salotos
Gurmaniškos vištienos salotos
Gurmaniškos vištienos salotos
Gurmaniškos vištienos salotos
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 8:12 PM

Nesvarbu, kokia intensyvi diena lauktų, dizainerės darbų nepradeda be ilgamečio šeimos pusryčių ritualo.

„Tai mūsų nekintanti tradicija nuo senų laikų. Dar paauglystėje tėvai ryte mus žadindavo kavos pupelių ir mamos keptų tortų ar pyragų kvapu. Būdavo, susirenka visa šeima dar su pižamomis ir pradeda rytą pašnekesiais prie kavos puodelio“, – šypsodamasi prisiminė Justina Ieva.

Pas seseris atvykę svečiai saldumynų atrastų visada. Bene populiariausias ir daug metų nenukarūnuojamas desertas jų šeimose – naminis „Tinginys“, kurį dizainerės dažnai gamina kartu. Kai tik turi progą, seserys Steponavičiūtės mėgsta virtuvėje suktis dviese. Ir gardžiai ruošia ne tik nepakeičiamą desertą – „Tinginį“.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais seserys pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – gurmaniškos vištienos salotos,. Puikiai tiks ir kasdienai, ir svečiui pavaišinti.

Išbandykite!

Gurmaniškos vištienos salotos

Reikės:

  • keptos vištienos ar kalakutienos (geriausia krūtinėlės)
  • 100 g laukinių ir plikytų ryžių mišinio
  • saujos vyšninių pomidorų
  • saujos vynuogių (pagal skonį)
  • 2 salierų stiebų
  • saujelės graikinių riešutų ar karijų
  • 1 v. š. baltojo vyno acto
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • cukraus ir druskos pagal skonį
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus

Išvirkite ryžius, bet nepervirkite. Perplaukite juos šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Vištieną susmulkinkite kubeliais. Pomidorus, vynuoges perpjaukite pusiau, salierų stiebus supjaustykite plonomis riekelėmis, suberkite riešutus. Viską išmaišykite.

Padažui sumaišykite actą, aliejų, druską, cukrų ir juo užpilkite salotas. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir patiekite. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.