Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė maloniai nustebins skoniu

Pagaminama labai lengvai ir paprastai, o savo skoniu nustebins ne tik jus pačius, bet ir svečius. Keptų paprikų ir pupelių užtepėlę puikiai tinka tepti ant sumuštinių, gardinti salotas, valgyti su daržovių lazdelėmis ar tiesiog kabinti šaukštu. 

 Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė.<br> „Valgykime sveikiau“.
 Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė.<br> „Valgykime sveikiau“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 5:16 PM

O jei iš karto nesuvalgysite, užtepėlę laikykite sandariame inde šaldytuve. 

Prieš valgant leiskite sušilti iki kambario temperatūros.

Keptų paprikų ir pupelių užtepėlė

Reikės:

  • 4 raudonų paprikų
  • 240 g virtų arba konservuotų (1 skardinės) raudonųjų pupelių
  • 2 česnako skiltelių
  • 3 v. š. citrinos sulčių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių
  • žiupsnelio aitriųjų ar Kajeno pipirų (priklauso nuo to, kokio aštrumo pageidaujate)
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g graikinių riešutų, lengvai apkeptų sausoje keptuvėje
  • saujos graikinių riešutų, lengvai apkeptų (papuošimui)

Kaip gaminti

Paprikas perpjauname per pusę ir išimame sėklas, sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą odele aukštyn ir pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (galite ir su griliaus funkcija – bus greičiau). Kepti kol odelės apkeps ir pradės juoduoti (apie 20-30 min.). Sudedame į maišelį, užrišame ir paliekame atvėsti. Tada nuimame odeles.

Keptas paprikas ir visus likusius ingredientus (išskyrus graikinius riešutus) sudedame į maisto smulkintuvą ir susmulkiname.

Galiausiai suberiame riešutus ir dar pasmulkiname. Kol riešutai susismulkina iki tokio dydžio gabaliukų, kad jaustųsi (traškėtų) valgant. Bet jei norisi, kad užtepėlė būtų vientisos tekstūros, riešutus berkite kartu su visais ingredientais.

Paragaukite, ir, jei reikia, skonį pakoreguokite papildomai įdėdami česnako skiltelę, citrinos sulčių, aitriųjų paprikų ir/arba druskos.

Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“.  „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Valgykime sveikiau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.