Sūrio tortas pateisino visus lūkesčius: receptas, kuris nenuvils

Vienintelis klausimas, kuris man kilo susiruošus gaminti šį gražuolį – kodėl aš jo neišbandžiau anksčiau?

 Baskiškas sūrio tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Baskiškas sūrio tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Baskiškas sūrio tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Baskiškas sūrio tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanaus maisto pasaulis“

Mar 23, 2023, 5:27 PM

Laukdama Velykų nusprendžiau, kad pats metas ir man išbandyti šį receptą. Ir ką gi – tai geriausia, kas galėjo nutikti – gavosi tobulai ir pateisino visus lūkesčius.

Tad ir jus kviečiu drąsiai išbandyti, nes nepasisekti ar nuvilti negali.

Baskiškas sūrio tortas

Reikės (22 cm skersmens kepimo forma):

  • 500 g kreminio sūrio („Philadelpia“)
  • 300 g grietinės (30 proc.)
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 400 g grietinėlės (plakamos riebesnės)
  • 200 g cukraus (+50 g, jei norite saldžiau)
  • 1 v. š. miltų
  • 3 v. š. krakmolo
  • 1 v. š. vanilės
  • 4 kiaušinių

Kaip gaminti

Labai svarbu prieš kepant visus produktus išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje.

Kreminį sūrį, maskarponę bei grietinę sudedame į didesnį indą ir lengvai išmaišome, kol visi produktai susijungia į vientisą masę. Jokiu būdu neplakame, kad nepatektų daug oro.

Tada supilame neplaktą grietinėlę ir vėl lengvai išmaišome.

Atskirame inde išplakame kiaušinius su cukrumi iki baltų putų.

Miltus ir krakmolą sumaišome atskirame inde.

Į kreminę masę supilame išplaktus kiaušinius, pilame vanilę, įsijojame miltų ir krakmolo masę ir vėl lengvais judesiais viską išmaišome iki vientisos masės (masė bus skystoka).

Pyrago tešlą gali maišyti plaktuvu ar kombainu, tik tada greitis turėtų būti pats mažiausias.

Dabar pasiruošiame formą. Imame du didesnius kepimo popieriaus lakštus ir iš pradžių įklojame vieną, o po to kitą. Svarbiausia, kad neišbėgtų supilta masė.

Įkaitiname orkaitę iki 220–230 laipsnių temperatūros ir dedame kepti. Kepame 35 min., kaitinimas iš viršaus ir apačios. Po 30 min. tortas bus pradėjęs apskrusti, bet visas „drebantis“. Viskas taip ir turi būti, neišsigąskite.

Jei norime labiau apskrudusio paviršiaus (jis tikrai turi būti gerokai parudavęs), kepame dar 5–10 min.

Praėjus kepimo laikui, tortas vis dar bus „drebantis“. Išjunkite orkaitę, leiskite pastovėti 5 min. neatidarę orkaitės durelių. Tada atsargiai išimkite ir palikite kambario temperatūroje iki visiškai atvės. Kai tortas atvės, jis pradės kietėti, o kad visiškai sutvirtėtų, dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.

Kadangi tortas ne per saldus, puikiai tiks uogienės šaukštelis, skystas šokoladas ar uogos.

Dalintis receptu galima! Skanaus!

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.