Pievagrybiai su putpelių kiaušiniais ir stalą papuoš, ir valgytojus pradžiugins

Putpelių kiaušiniais įdaryti pievagrybiai – lengvas ir gardus užkandis, kuris tiks ir savaitgalio, ir švenčių stalui.

Kepti pievagrybiai su putpelių kiaušiniais.<br> 123rf nuotr.
Kepti pievagrybiai su putpelių kiaušiniais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 5:23 PM

Paruošimas labai paprastas, o rezultatas tikrai skanus.

Tad išbandykite ir nustebinkite šeimą netikėtu patiekalu.

Pievagrybiai su putpelių kiaušiniais

Reikės:

  • 10 didelių pievagrybių
  • 1 v. š. aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • 40 g sviesto
  • 10 putpelių kiaušinių
  • 40 g tarkuoto sūrio
  • prieskoninių žolelių pagal skonį
  • druskos
  • pipirų

Kaip gaminti

Grybus nuvalykite ir pašalinkite kotelius. Smulkiai supjaustykite kotelius ir pakepinkite keptuvėje šlakelyje aliejaus su smulkiai pjaustytu česnaku. Pagardinkite druska, pipirais.

Kepurėlės trumpai apkepkite keptuvėje svieste, sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą, apibarstykite druska, dėkite paruošto įdaro, apibarstykite sūriu ir įmuškite po putpelės kiaušinį.

Įdarytus pievagrybius dėkite kepti į iš anksto iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

Apibarstykite smulkintomis žolelėmis ir patiekite.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.