Lašiša su apelsinais papuoš bet kokių švenčių stalą: vilnietė Vaidė pasidalijo receptu

„Namuose mes laikomės tradicijos kartu susėsti prie pietų ir vakarienės stalo. Juk maistas suteikia galimybę ne tik pasisotinti, bet ir pabendrauti, pasidalinti dienos įspūdžiais“, – kalbėjo finansų srityje dirbanti Vaidė Žygutytė-Steponavičienė (39 m).

 Lašiša tarp apelsinų pagal Vaidės Žygutytės-Steponavičienės receptą.
 Lašiša tarp apelsinų pagal Vaidės Žygutytės-Steponavičienės receptą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-05 16:48

Kulinariniai eksperimentai ir noras skaniais patiekalais pamaloninti šeimą bei draugus – jau nemažai metų trunkanti Vaidės aistra.

Jos profesinis laukas – finansavimo pritraukimas, įvairūs finansiniai instrumentai, padedantys organizacijoms tvarkytis su jų vidiniais procesais. Kaip atgaivą ne visada romantiškam darbui moteris pasirinko kasdieninį sukiojimąsi virtuvėje. Ji ne tik gamina, bet ir savo patiekalų nuotraukomis bei aprašymais aktyviai dalijasi socialiniuose tinkluose.

Didžiausi Vaidės patiekalų ragautojai ir vertintojai yra jos vyras teisininkas ir politikas Gintaras Steponavičius (55 m.) bei jo vaikai iš ankstesnių santuokų Mykolas ir Urtė. Daugiau apie Vaidės kulinarinius atradimus skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Lašiša tarp apelsinų puikiai tiks ir švenčių stalui. Išbandykite! 

Lašiša tarp apelsinų

Lašišai paruošti reikės:

  • 500 g lašišos filė
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 a. š. medaus
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 1–2 apelsinų
  • pusės apelsino sulčių
  • 1 v. š. sezamų sėklų

Žirnelių ankštims paruošti reikės:

  • 250 g žirnelių ankščių
  • 20 g sviesto
  • 1–2 skiltelių česnako
  • 40 g džiovintos rikotos (galima keisti parmezanu, „Džiugo“ sūriu)
  • ketvirtadalio citrinos sulčių

Marinuotoms daržovėms paruošti reikės:

  • 1 morkos
  • 10 ridikėlių
  • 1 vidutinio dydžio agurko
  • 2–3 svogūno laiškų
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. cukraus
  • 1–2 skiltelių česnako
  • 1 v. š. raudonojo ar baltojo vyno acto
  • 1 v. š. sojų padažo

Lašišos filė įtrinkite druska, pipirais. Sumaišykite garstyčias, medų, sojų padažą ir apelsino sultis. Padažu apliekite į kepimo formą įdėtą lašišą (odele žemyn), užklokite ją apelsino griežinėliais, pabarstykite sezamų sėklomis ir šaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 20 min.

Žirnelių ankštis 2 min. apvirkite pasūdytame vandenyje. Nukošę tame pačiame puode, kur virė, sumaišykite ankštis su sviestu, spaustu česnaku ir džiovinta rikota. Išspauskite citrinos sulčių.

Morkas, ridikėlius, agurkus, svogūno laiškus supjaustykite mėgstama forma. Marinatui sumaišykite druską, cukrų, spaustą česnaką, įpilkite raudonojo vyno acto ir sojų padažo. Apliekite juo daržoves ir palaikykite 10 min. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai