Kiaušinių salotos su žirneliais: sotu, gardu ir paprasta

2023 m. balandžio 12 d. 12:53
„Skanauk su Aušra“
Receptas
Kiaušinių salotos yra skanus ir paprastai pagaminamas patiekalas. Jeigu po Velykų lieka kiaušinių, kurių niekas nebenori valgyti, galima pasigaminti šias maistingas ir sočias salotas (arba galima jas vadinti kiaušinių užtepėle). Geriausia patiekti su paskrudinta duona.
Daugiau nuotraukų (1)
Mano variantas nėra klasikinis. Papildomai įdėjau šaldytų išvirtų žirnelių.
Taip pat naudojau kiek mažiau majonezo. Į šias salotas įdėjau ir graikiško jogurto. Salotos buvo gaivios, kiek sveikesnės.
Ciberžolę naudojau dėl geltonos spalvos. Ji nėra būtina.
Kiaušinių salotos
Paruošimo laikas – 5 min., gaminimo laikas – 12 min.
Reikės:
  • 4 kietai virtų kiaušinių
  • 70 g (1/2 st.) šaldytų žirnelių
  • 2–3 valg. š. majonezo
  • 1 valg. š. graikiško jogurto
  • 1 arbat. š. švelnių garstyčių
  • 1 svogūno laiško, supjaustyto
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • žiupsnelio ciberžolių (nebūtinai)
Gaminimas
Išimti kiaušinio trynius. Juos sutrinti šakute. Baltymus smulkiai supjaustyti.
Išvirti žirnelius. Virti keletą minučių.
Inde sumaišyti visus ingredientus.
Patiekti su paskrudintu batonu, salotų lapais.
kiaušiniaisalotosreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.