Baklažanų suktinukai su varške – ir figūrai pataisyti, ir sveikatai palaikyti

Baklažanai dėl savo skonio, maistinių medžiagų ir mažo kaloringumo tinka ir figūrai pataisyti, ir sveikatai palaikyti, ir skaniais jų patiekalais kasdienį racioną paįvairinti.

Baklažanų suktinukai su varške.<br> Asmeninis albumas.
Baklažanų suktinukai su varške.<br> Asmeninis albumas.
 V. Kurpienė.
 V. Kurpienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Vaida Kurpienė, dietistė, lektorė, sulieknek.lt autorė

2023-04-25 13:47

Tik venkite juos valgyti rytietiško maisto kavinėse, nes ten jie kepami riebaluose, tad taip pagaminti mūsų sveikatos ir talijos apimties nepaveiks teigiamai.

Baklažanų nauda didelė, jie turi vertingų medžiagų: kalio, magnio, vitaminų B6, K, A, C.

Kaip pasirinkti ir gaminti baklažanus?

Kokybiškų baklažanų odelė turi būti lygi, žvilganti, tamsiai violetinio atspalvio. Jei norite įsitikinti, ar daržovė tikrai šviežia, paspauskite odelę ir pažiūrėkite, ar neliko įdubimo.

Nepjaustykite baklažanų, kol nesate pasiruošę jų gaminti. Šios daržovės greitai oksiduojasi – genda. Jei jau perpjovėte, gaminkite jį visą arba vakuumuokite.

Dažniausiai baklažanai kepami orkaitėje, kepsninėje, karšto oro gruzdintuvėje arba keptuvėje.

Baklažanų suktinukai su varške

Tikriausiai tai mėgstamiausias mano baklažanų patiekalas. Puikiai tinka vakarienei, bičiuliams pavaišinti, o jei ragaujate 1–2 gabaliukus – ir lengvam pavakarių užkandžiui.

Reikės:

  • 1 baklažano
  • apie 100 g 9 proc. riebumo varškės
  • 2 v. š. grietinės
  • džiovintų pomidorų
  • česnakų
  • druskos

Baklažanus supjaustome 1 cm storio griežinėliais (išilgai), iš abiejų pusių apibarstome druska ir paliekame 30 minučių pastovėti.

Varškę pertriname su smulkintais česnakais, druska ir grietine. Supjaustome džiovintus pomidorus ir įmaišome į masę.

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

Praėjus 30 min. nuo baklažanų nušluostome susidariusį vandens perteklių ir druską, suklojame jų riekeles skardoje arba grotelių ir kepame 25–30 min. (kaitinimas viršus–apačia).

Ištraukiame ir palaukiame, kol atvės. Tuomet ant iškepusių baklažanų riekių dedame po 1 v. š. su kaupu varškės masės, susukame ir dedame į lėkštę.

Gardu valgyti su pomidorais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.