Šalta ridikėlių sriuba – pasiilgusiems ko nors lengvo ir gaivaus

Saulutė vis aukštyn, oras – vis šiltyn. Nebesinori jokio sunkaus, riebaus maisto – natūralu, kad kūnas prašo vis lengvesnių ir gaivesnių patiekalų.

 Šalta ridikėlių sriuba.<br> 123rf nuotr.
 Šalta ridikėlių sriuba.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2023, 2:00 PM

Jeigu norite paįvairinti meniu ne tik tradiciniais šaltibarščiais, o galbūt nemėgstate burokėlių, siūlome šaltos ridikėlių sriubos receptą. Nieko ypatingo, bet tikrai gardu. 

Ridikėlių šaltsriubė

Reikės:

  • 2 l kefyro
  • 0,5 l virinto vandens
  • 200 g ridikėlių
  • 2 vidutinio dydžio agurkų
  • 3–4 kietai virtų kiaušinių
  • svogūnų laiškų
  • krapų
  • druskos pagal skonį

Kaip gaminti

Dideliame puode sumaišykite kefyrą ir vandenį (tirštumą galima reguliuoti pagal mėgstamą santykį).

Ridikėlius, agurkus ir kiaušinius supjaustykite, susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus, dėkite į puodą. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.