Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis: Liucija rekomenduoja šį receptą

Tai sveika, soti ir šiek tiek kitokiu būdu paruošiama sriuba. Kai verdu sriubą, paprastai daržoves į puodą sudedu paeiliui, pagal tai, kiek laiko reikia virti skirtingas daržoves. Tačiau šį kartą išbandžiau kiek kitokį vištienos ir ryžių sriubos variantą.

 Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis pagal Liucijos receptą.<br> „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

Liucija Galinytė, tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė

2023-05-02 14:01

Pirmiausia išviriau sultinį, po to apkepiau daržoves, subėriau ryžius ir galiausiai – vištieną. Toks sriubos virimo variantas užima šiek tiek daugiau laiko, bet man atskirai išvirtas sultinys sriubai suteikia geresnį skonį.

Šiai sriubai būtinai nepamirškite nusipirkti citrinų, nes jų sultys ne tik suteikia nuostabų aromatą, bet ir tarsi suvienija visus ingredientus.

Vietoj ryžių galite kuo puikiausiai naudoti ir makaronus, tik tuomet juos sudėkite į verdantį vandenį ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant makaronų pakuotės.

Jeigu norite, galite naudoti ir kitas vištienos dalis, nebūtinai krūtinėlę.

Vištienos sriuba su ryžiais ir daržovėmis

Reikės:

  • 1 vištos krūtinėlės
  • 3 saliero stiebų
  • 3 vidutinio dydžio morkų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 0,5 stiklinės ryžių
  • 2 citrinų
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 laurų lapelių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. smulkintų petražolių
  • 0,5 a. š. džiovintų čiobrelių
  • druskos, juodųjų pipirų

Kaip gaminti

Svogūną nulupkite, pašalinkite viršutinį sluoksnį, dėkite į puodą. Morkas gerai nuplaukite, nulupkite ir lupenas sudėkite į puodą kartu su svogūnu. Nupjaukite salierų stiebų galus ir taip pat sudėkite į tą patį puodą kartu su vištos krūtinėle. Užpilkite 8 stiklinėmis vandens. Sudėkite laurų lapelius, pagardinkite druska, pipirais ir užvirkite. Tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25 min., kol vištiena išvirs.

Vištos krūtinėlę išgriebkite iš sultinio, palikite pastovėti apie 5 min., tada šakutėmis suplėšykite plonomis juostelėmis.

Sultinį nukoškite, išmeskite daržovių gabalėlius. Sultinį atidėkite į šalį.

Svogūną susmulkinkite, salierą ir morkas supjaustykite griežinėliais. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite.

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies, sudėkite smulkintas daržoves, čiobrelius ir kepinkite apie 5 min. Suberkite ryžius, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir virkite 15 min., sudėkite vištieną ir virkite dar 5 min. Galiausiai įmaišykite citrinų sultis (išspaustas iš dviejų citrinų), pagardinkite druska, pipirais ir patiekite su šviežiomis petražolėmis.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.