Gaminau tradicinę grybų sriubą, kuri yra sutirštinama miltais, bet šįkart norėjosi skystesnės, tad palikau nesutirštintą.
Skonis labai gerulis.
Vengriška grybų sriuba
Reikės:
- 600 g grybų (naudojau kelmučius ir pievagrybius)
- 1 svogūno
- 5 šaukštų aliejaus
- 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
- 2 morkų
- 1 pastarnoko
- 3 bulvių
- 3 šaukštų grietinės
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip gaminti
Keptuvėje aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Kai svogūnas taps minkštas, sudėkite smulkintas morkas, pastarnoką ir grybus. Maišant kepinkite 5 min. ant vidutinės kaitros.
Suberkite paprikos miltelius, druską ir pipirus. Visą šį turinį sudėkite į puodą.
Dėkite supjaustytas mažais gabaliukais bulves, išmaišykite. Įpilkite 5 stiklines vandens ir virkite, kol bulvės išvirs. Dėkite grietinę ir išmaišius pavirkite porą minučių.
P. S. Jei norite, galite pasigaminti sutirštintoją – keptuvėje aliejuje pakepinkite 3 šaukštus miltų, gaunasi košytė, kurią reikia praskiesti sultiniu ir supilti į sriubą.