Vengriška grybų sriuba: nenusivilsite išbandę šį receptą

„Magyaros gombaleves“ – vengriška grybų sriuba pagal mano išvedžiojimus. Kiek skaičiau vengriškų patiekalų pavadinimus, visi man jie sunkiai ištariami – naktį atsikėlusi tikrai nepasakyčiau pavadinimo.

 Vengriška grybų sriuba.
 Vengriška grybų sriuba.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

2023-05-09 17:15

Gaminau tradicinę grybų sriubą, kuri yra sutirštinama miltais, bet šįkart norėjosi skystesnės, tad palikau nesutirštintą.

Skonis labai gerulis.

Vengriška grybų sriuba

Reikės:

  • 600 g grybų (naudojau kelmučius ir pievagrybius)
  • 1 svogūno
  • 5 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių
  • 2 morkų
  • 1 pastarnoko
  • 3 bulvių
  • 3 šaukštų grietinės
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip gaminti

Keptuvėje aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Kai svogūnas taps minkštas, sudėkite smulkintas morkas, pastarnoką ir grybus. Maišant kepinkite 5 min. ant vidutinės kaitros.

Suberkite paprikos miltelius, druską ir pipirus. Visą šį turinį sudėkite į puodą.

Dėkite supjaustytas mažais gabaliukais bulves, išmaišykite. Įpilkite 5 stiklines vandens ir virkite, kol bulvės išvirs. Dėkite grietinę ir išmaišius pavirkite porą minučių.

P. S. Jei norite, galite pasigaminti sutirštintoją – keptuvėje aliejuje pakepinkite 3 šaukštus miltų, gaunasi košytė, kurią reikia praskiesti sultiniu ir supilti į sriubą.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.