​Užkandėlė „Skumbrė tarp dviejų sūrių“: K. Stumbrys pasidalijo savo receptu

„Geriausiai atkaliau šaltibarščius. Niekada neišeina mažiau negu 7 litrai – turiu tokį didelį puodą ir jį visą pripildau. Šaltibarščiai yra Dievo dovana visai Lietuvai ir galbūt kažkiek pasauliui, tad to gėrio turi būti daug“, – sakė su kulinarija itin susidraugavęs Kastytis Stumbrys (64 m.). Dėl Vaiduoklio vaidmens daugiau nei prieš du dešimtmečius televizijoje išgarsėjusiam vyrui po žmonos netekties aistra gaminti maistą padeda nesugniužti.

 Skumbrės ir sūrio užkandėlė pagal K. Stumbrio receptą.<br> lrytas.lt koliažas
 Skumbrės ir sūrio užkandėlė pagal K. Stumbrio receptą.<br> lrytas.lt koliažas
 Skumbrės ir sūrio užkandėlė.<br> Asmeninis albumas.
 Skumbrės ir sūrio užkandėlė.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 5:39 PM

Kartai, užaugusiai su televizijos laida „Kibir tele vibir“, iš atminties neišdyla įspūdingo skraiste apsigaubusio, tamsiai violetinę beretę užsimaukšlinusio ir kartais po šešiakampiais saulės akiniais besislepiančio barzdoto ir linksmo Vaiduoklio atvaizdas.

K.Stumbrio jau daugiau kaip 20 metų nebėra televizijos eteryje, bet šlovės spindulių ir žinomumo vaikus kadaise linksminęs Vaiduoklis nepasiilgsta.

„Žvelgdamas iš tam tikro nuotolio suprantu, kad ne televizija kelia ilgesį, o kūrybos procesas ir tuo metu dirbusi komanda. Buvo smagu linksminti, susitikti su žiūrovais. Iš viso televizijoje dirbau gal 15 metų. O Vaiduokliu buvau 12 metų. Dabar prisiminę mano personažą žmonės kartais prieš Kalėdas prašo pabūti Kalėdų Seneliu, bet tai ne mano amplua. Be to, ir sveikata, ir prekinė išvaizda jau nebe ta“, – kalbėjo K.Stumbrys.

Iš televizijos laikų K.Stumbrys turi išsaugojęs vaikų piešinius, tamsius šešiakampius akinius, kuriuos užsidėdavo vaidindamas Vaiduoklį. Ir dabar mašinoje su jais važinėja, kai saulė būna per daug ryški.

Dar Kastytis turi juodai violetinę beretę. Ją dirbant televizijoje atsiuntė viena mergaitė iš Vilkyškių miestelio Pagėgių savivaldybėje: „Tai viena smagiausių berečių, bet ne kiekvienai dienai. Gatvėse su ja nevaikščiosi, ji per daug ryški.“

Apie savo gyvenimą ir aistrą ruošti valgį jis papasakojo „Lietuvos ryto“ priedui „Savaitgalis“: „Žmoną 12 metų slaugęs ir galiausiai jos netekęs K. Stumbrys širdies atgaivą rado virtuvėje“.

Su skaitytojais Kastytis pasidalijo keliais receptais. Siūlome išbandyti skumbrės užkandėlę su sūriu.

Užkandėlė „Skumbrė tarp dviejų sūrių“

Reikės:

  • skumbrės filė
  • varškės sūrio su kmynais
  • fermentinio puskiečio sūrio (lapeliais)
  • aliejaus kepti

Skumbrės filė (pasūdytą) iškepkite aliejuje. Varškės sūrį supjaustykite riekelėmis. Šiek tiek didesniais nei varškės sūrio lapeliais supjaustykite fermentinį sūrį.

Ant varškės sūrio riekelių dėkite keptą skumbrę ir užklokite fermentinio sūrio lapeliu. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 250 laipsnių, ir kepkite, kol viršutinis sūris išsilydys.

Valgykite tiek karštą, tiek šaltą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.