Irena siūlo išbandyti įdomiau paruoštą šašlyką – sužavėti liks net patys išrankiausieji

Jeigu įprasti šašlykai jums pabodo ar norite sužibėti prieš kitus – išbandykite Irenos receptą. Išties įdomus ir netikėtas. 

 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
 Šašlykas kitaip.<br>Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 19, 2023, 2:12 PM

O taip pat išsikepkite bulvių ant iešmo. 

Dalijamės Irenos receptais.

Šašlykas kitaip

Negilią kepimo formą išklojame maistine plėvele.

1. Sluoksnis: labai plonai supjaustytas jautienos antrekotas.

2. Sluoksnis: plonais griežinėliais supjaustyta karštai rūkyta šoninė. Aš ją dar truputį išmušiau. Užklojame visą antrekotą.

3. Sluoksnis: Faršas, kuriam sumaliau antrekotą, dėjau saldžiųjų paprikų, česnako, raudonojo svogūno, petražolių, krapų, prieskonių, druskos ir pipirų. Gerai išmaišome, išmušame faršą. Užklojame šoninę.

4. Sluoksnis: vėl šoninė.

5. Sluoksnis: plonai supjaustytas antrekotas.

Viską apvyniojame maistine plėvele ir dedame 2 val. į šaldiklį.

Po 2 val. išimame iš šaldiklio, išimame iš formos. Supjaustome kvadratėliais. Suveriame ant iešmų.

Kamado tipo kepsninę įkaitiname iki maždaug 240 laipsnių Celsijaus. Kepame iš visų pusių. Paskrudiname iš visų pusių atidarę dangtį, vėliau dar pakepame jį uždarę. Svarbu neperkepti, mėsa turi būti vidutiniškai žalia. Sultinga ir minkšta.

Druska ir pipirai tik prieš valgymą.

Bulvės. Gerai išplauname. Supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais. Pamarinuojame su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, rūkytos saldžiosios paprikos milteliais, česnakų granulėmis. Paliekame 30 min.

Suveriame ant iešmo: tokia tvarka: bulvė, griežinėlis karštai rūkytos šoninės, vėl bulvė ir taip tolliau. Iešmą su bulvėmis apvyniojame folija ir kepame, kol bulvės suminkštės. Galima išimti iš folijos ir truputį dar paskrudinti.

Daugiau grilio receptų: „Irenakviat“  

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.