Nuo šiol burokėlių sriubą norėsite ruošti tik taip: K. Starkienė pasidalijo receptu

Nuo lauke ant grilio ruoštos sriubos iki visuose namuose pasklindančio saldaus bandelių kvapo – Kotryna Starkienė maisto šventę iš tiesų moka sukurti visur! Tuo įsitikino ir praėjusio šeštadienio TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovai, kuriems žinoma moteris pristatys du gardžius patiekalus.

 K. Starkienė pasidalijo jaunų burokėlių lapų sriubos receptu. <br> Laidos stopkadras.
 K. Starkienė pasidalijo jaunų burokėlių lapų sriubos receptu. <br> Laidos stopkadras.
 K. Starkienė pasidalijo jaunų burokėlių lapų sriubos receptu. <br> Laidos stopkadras.
 K. Starkienė pasidalijo jaunų burokėlių lapų sriubos receptu. <br> Laidos stopkadras.
 K. Starkienė pasidalijo jaunų burokėlių lapų sriubos receptu. <br> Laidos stopkadras.
 K. Starkienė pasidalijo jaunų burokėlių lapų sriubos receptu. <br> Laidos stopkadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-05-31 14:01

Pirmajam ji ir vėl pakvies į savo lauko virtuvę, kurioje parodys, kaip dar originaliai galima panaudoti grilį. „Miško apsuptyje virsiu jaunų burokėlių lapų sriubą ir kepsiu bulves žarijose – juk grilis skirtas ne tik kepsniams! Taip virta sriuba – pati skaniausia“, – įsitikinusi ji.

O štai desertą Kotryna pakvies kepti jaukiuose savo namuose. „Kepsiu angliškas bandeles, kurias pagaminsite vos per 15 minučių. O artėjant uogienių virimo sezonui, parodysiu, kaip lengvai ir su mažiau cukraus išvirti puikų džemą“, – intriguoja ji.

K. Starkienė pasidalijo sriubos receptu.

Jaunų burokėlių lapų sriubai reikės:

  • kiaulienos arba jautienos šonkaulių;
  • rūkytos šoninės;
  • svogūno;
  • kelių česnako skiltelių;
  • kelių morkų;
  • jaunų burokėlių stiebų su lapais;
  • druskos;
  • kvapniųjų pipirų;
  • kelių šaukštų pomidorų padažo;
  • krapų bei petražolių kotelių.

Kaip gaminti

Pirmiausia į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite aliejaus ir jį įkaitinkite. Ten pat gerai apkepinkite šonkaulius. Juos ištraukę, į tuos pačius riebalus sudėkite smulkiai pjaustytą šoninę, o kai ji gerai apkeps, sudėkite ir smulkiai pjaustytą svogūną, susmulkintas česnako skilteles bei burokine tarka sutarkuotas morkas.

Kai daržovės ir šoninė apkeps, įpilkite vandens. Taip pat į puodą sudėkite petražolių, krapų kotelių, kvapniųjų pipirų ir lauro lapų. Kai sriuba užvirs, sudėkite apkepintus šonkaulius. Tuomet įberkite druskos ir kitų mėgstamų prieskonių.

Puodą uždengę dangčiu virkite tol, kol šonkauliukai suminkštės ir mėsa ima byrėti nuo kaulų.

Burokėlių stiebus bei lapus smulkiai supjaustykite, o iš sriubos išėmę krapų bei petražolių stiebelius, sudėkite burokėlių stiebus ir lapus.

Pridėkite kelis šaukštus pomidorų padažo, gerai išmaišykite ir uždenkite puodą, kad sriuba dar kelias minutes pavirtų. Sriubą pagardinkite grietine ir krapais. Skanaus!

Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. per TV3!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.