Šios salotos su arbūzu taps nepakeičiamos: kulinaro R. Ščesnavičiaus receptas idealiai tiks vasaros pietums

Garsusis kulinaras Robertas Ščesnavičius į televizijos eterį grįžta kupinas naujienų ir gardžiausių vasariškų receptų! Vienas iš jų taps nepakeičiamas tuomet, kai norisi lengvų, naujų ir vasariškų pietų. Ar kada ragavote salotas su arbūzais?

arbūzų salotos su vištiena<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
arbūzų salotos su vištiena<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Robertas ir Tomas Ščesnavičiai<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Robertas ir Tomas Ščesnavičiai<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 2:34 PM

Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinio detektyvo“ bei „Vasaros hito“.

Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šį kartą profesionalus šefas visus ragaujančius vaišins grakščiais, bet gana sočiais užkandukais, kurių pagrindinis ingredientas – ypatingas sūris. Tik ar pavyks atspėti, koks?

Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms. Pirmojoje laidoje vedėjas parodys, kaip pasigaminti lengvas salotas su vištiena ir arbūzais, kurias įvertins ir Roberto sūnus, kulinaras Tomas Ščesnavičius.

Ir tai – dar ne viskas! Robertas pasirūpins, kad jo laida būtų gausi hitais tiek lėkštėse, tiek ir gyvenime. Kas kartą laidoje svečiuosis vis kita muzikinė grupė ar atlikėjas, o šioje, pirmojoje laidoje, Robertas klausysis vieno geriausių Lietuvoje gitaristų – Giedriaus Balčiūno – Mr. Jumbo, atvykusio į filmavimą kartu su šeimos ansambliu „Hansanova“. Giedrius specialiai Roberto laidai sukūrė dainą „Po sočių pietų“.

Ar praeiviai gatvėje lengvai atspės Roberto slaptą užkandukų ingredientą? Kokių priekaištų Robertui turės jo sūnus Tomas? Kokius svogūnus pjaustant akys niekuomet neašaros? Visa tai – jau šio sekmadienio TV3 laidoje „Su Robertu lengviau“!

O „Vasaros hito“ receptui Robertas kviečia ruoštis jau šiandien.

Lengvos vištienos salotos su arbūzu

Ingredientai kremui pasigaminti:

2 indelių „Filadelfia“ sūrio;

1 buteliuko arbūzų sirupo;

burokėlių miltelių;

pondziu padažo pagal skonį;

šlakelio citrinų sulčių.

Ingredientai patiekalui:

Pusės vidutinio dydžio arbūzo;

kelių vnt. aviečių;

1 vnt. ožkų sūrio;

1 vnt. vištienos filė krūtinėlės;

šiek tiek japoniškų sezamo sėklų;

šlakelio „Teriyaki“ padažo;

50 g pekano riešutų;

žalių žirnelių daigų;

burokėlių lapų daigų.

Gaminimo eiga:

Pirmiausiai pasigaminkite kremą: išsukite sūrį, įpilkite šlakelį pasiflorų sirupo, pondziu padažo pagal skonį, šlakelį citrinos sulčių ir suberkite burokėlių miltelius. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos kreminės masės.

Kai pagaminsite kremą, supjaustykite vištienos filė kubeliais, įberkite pipirų, druskos ir viską tolygiai išmaišykite. Tuomet kepkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Vištienai apkepus, užpilkite „Teriyaki“ padažo.

Nepamirškite padekoruoti lėkštės pasigamintu kremu! Šalia sudėkite formelėmis išskaptuotą arbūzą, supjaustytą ožkos sūrį, sudėkite vištienos filė gabalėlius, avietes, pekano riešutus ir patiekalą pabarstykite japoniškomis arba įprastomis sezamo sėklomis. Galiausiai pridėkite žaliųjų žirnelių bei burokėlių lapų daigus.

Nauja laida „Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10.30 val. tik per TV3!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.