Marinuoti agurkai pagal kaunietę Jolantą: kas išbandė – kito recepto nebenori

„Kas paragauja mano agurkėlių – visi giria gerą jų skonį“, – patikino kaunietė Jolanta. Pasak jos, šis lengvai paruošiamas marinatas – universalus, tinka ne tik agurkams, bet ir pomidorams ar šparaginėms pupelėms konservuoti.

 Marinuoti agurkai.<br> 123rf nuotr.
 Marinuoti agurkai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 8:36 AM

Prieš daug metų šį receptą išbandžiusi šeimininkė tikina, kad jeigu šeima agurkų ir nesuvalgo, jie puikiai išsilaiko netgi keletą metų.

Tad išbandykite ir jūs – galbūt šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu.

Marinatui reikės:

  • 5 litrų vandens,
  • 20 v. š. cukraus,
  • 5 v. š. druskos
  • 500 ml acto (9 proc.)

Kaip gaminti

Agurkus švariai nuplaukite, sudėkite į stiklainius kartu su prieskoniais – vyšnių, juodųjų serbentų, laurų lapais, krapais, česnakais, kvapiaisiais ir juodaisiais pipirais, garstyčių sėklomis. Jeigu mėgstate, dėkite po mažą gabaliuką aitriosios paprikos.

Marinatui užvirkite vandenį, dėkite cukrų, druską, supilkite actą.

Užpilkite agurkus verdančiu marinatu, uždenkite dangteliais, apverskite, uždenkite apklotu ir palikite, kol atvės.

„Skanaus“, – palinkėjo Jolanta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.