Aviečių ir pistacijų pyragas: receptas, pagal kurį pavyks visiems

Kol pats uogų sezonas, būtinai kviečiu išbandyti šį aviečių ir pistacijų pyragą. Paprastas, lengvas, reikalaujantis minimalių pastangų – perskaitę receptą, eilinį kartą nepagalvosite „O Dieve, ne man, per sunkus“ arba: „Nepavyks“.

 Aviečių ir pistacijų pyragas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Aviečių ir pistacijų pyragas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanaus maisto pasaulis“

Jul 21, 2023, 2:04 PM

Aviečių ir pistacijų pyragas (18 cm skersmens formai)

Tešlai reikės:

  • 100 g miltų
  • 60 g migdolų miltų (būtinai)
  • 110 g lydyto sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 70 g cukraus
  • 5 g kepimo miltelių
  • 1 citrinos žievelės ir pusės citrinos sulčių
  • 70 g pieno

Trupiniams reikės:

  • 80 g smulkintų pistacijų (dėjau sūrias)
  • 50 g šalto sviesto
  • 30 g cukraus
  • 30 g miltų

Taip pat reikės:

  • 100 g aviečių arba tiek, kiek norisi

Kaip gaminti

Pirmiausia pasidarome trupinius. Visus reikalingus produktus sudedame į dubenį ir pirštais padarome birius trupinius.

Tešlai kiaušinius kartu cukrumi lengvai išplakame. Tada pilame visus likusius ingredientus ir mentele išmaišome iki vientisos masės.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, dedame ant viršaus sluoksnį aviečių (kuo daugiau, tuo geriau) ir viską užbaigiame apibarstydami pistacijų trupiniais.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40–45 min., kepimas iš viršaus ir apačios.

Jei bandysite kitas uogas, rinkitės rūgštesnes.

Skanaus!

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.