Agurkų mišrainė žiemai: senas receptas, kurį verta prisiminti

Atostogos yra atostogos, bet pasirūpinti atsargomis žiemai visgi reikia.

 Aštri nekaitinta agurkų mišrainė žiemai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Aštri nekaitinta agurkų mišrainė žiemai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2023-07-31 08:54

Primenu seną savo receptą, nes šią mišrainę ruošiu kiekvienais metais.

Skani mišrainė, tokia su „cinkeliu“, nes stipriai jaučiamas ir česnako, ir aitriosios paprikos skonis.

Mišrainei puikiai tinka sunaudoti ir jau ūgtelėję agurkai.

Aštri nekaitinta agurkų mišrainė žiemai

Reikės:

  • 6 kg agurkų;
  • 7 v. š. druskos;
  • 1 v. š. aitriosios paprikos (aš naudojau dribsnius);
  • 1 st. aliejaus;
  • 1,5 st. obuolių acto;
  • 1–2 galvučių česnako;
  • 500 g cukraus.

Kaip gaminti

Agurkus nulupame (jeigu naudosite jaunus ir mažus agurkėlius, jų lupti nereikia) ir supjaustome griežinėliais. Užpilame druska ir palaikome 6 val., skystį nupilame.

Česnakus nulupame ir pasmulkiname. Sumaišome su aitriąja paprika, aliejumi, cukrumi ir actu. Užpilame ant agurkų. Palaikome dar 12 val. kambario temperatūroje.

Sudedame į švariai išplautus stiklainius. Agurkus laikome šaltai.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.