Be vandens marinuoti agurkai: darbo – nedaug, o rezultatas – džiuginantis

Kuo žavus šis konservavimo būdas? Ogi tuo, kad nereikia virti marinato, viską pagaminu viename puode ir be sterilizacijos. Tai vienas lengviausių man žinomų agurkų marinavimo būdų ir jis tobulas todėl, kad supjaustyti griežinėliais agurkai labai greitai perkaista, t. y., tampa pasiruošę žiemoti stiklainyje, tad darbo nedaug, o rezultatas džiuginantis.

 Be vandens marinuoti agurkų griežinėliai.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Be vandens marinuoti agurkų griežinėliai.<br> „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Aug 19, 2023, 6:04 PM

Labai pamėgome šiuos konservus važiuodami paturistauti ar kai reikia greito garnyro. Bet labiausiai šie griežinėliai dera ant karštų sumuštinių – ir žavūs, ir labai gardžiai papildantys skonį.

Naudoju ne peraugusius agurkus, vidutinio dydžio ir kuo kietesne žieve, tik tuomet griežinėliai būna traškūs.

Pjaustau aštriu peiliu, esu bandžiusi ir virtuvinio kombaino pjaustyklės peilius, tačiau griežinėlių forma nedžiugino.

Kadangi marinavimo procese nedalyvauja vanduo, agurkų prieš gaminant konservus nemirkau, tačiau renkuosi kuo šviežesnius agurkus, nes bus reikalingos jų sultys.

Proporcijos:

  • 1 kg agurkų griežinėlių
  • 2 šaukštai (60 g cukraus)
  • 1 šaukštas (30 g druskos)
  • 100 ml obuolių acto
  • 50 ml tyro aliejaus
  • 3–4 skiltelės česnako

Supjaustytus agurkus beriu į gilų puodą, beriu druską, cukrų, smulkiai pjaustytus česnakus, pilu actą ir aliejų. Truputį pamaišau, dengiu dangtį ir palieku ramybėje 1 valandą. Vėl pamaišau, pažiūriu, kiek susidarė skysčio, vėl uždengiu dangtį. Ir taip kartoju 4 kartus – per tiek laiko agurkai išskiria visas savo sultis, kuriose ištirpsta druskos ir cukraus kristalai.

Praėjus šiam laikui puodą statau ant viryklės, jungiu kaitrą, palaukiu, kol turinys užvirs ir agurkai pakeis spalvą. Viskas.

Nedelsiant pilstau į švarius stiklainius, užsuku dangtelius ir dedu žemyn jais ant apkloto. Apkloju kitu apklotu.

Visiškai atvėsusius stiklainius nešu į rūsį, bet jei tokio neturite, nepergyvenkite – šie konservai puikiai laikosi ir šiltesnėje aplinkoje.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.