Su ciberžolėmis marinuoti agurkai: taip skanu, kad neliko per savaitę

Šiemet mano agurkus užpuolė ligos. Tad su malonumu priimu bet kiek ir bet kokių agurkų, kokius tik dovanoja kaimynės ar draugės.

 Su ciberžolėmis marinuoti agurkų griežinėliai.<br>„Kūmutės virtuvė“. 
 Su ciberžolėmis marinuoti agurkų griežinėliai.<br>„Kūmutės virtuvė“. 
 Su ciberžolėmis marinuoti agurkų griežinėliai.<br>„Kūmutės virtuvė“. 
 Su ciberžolėmis marinuoti agurkų griežinėliai.<br>„Kūmutės virtuvė“. 
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

2023-08-21 08:26, atnaujinta 2023-08-21 08:32

O kai dovanoja, į dydį nežiūriu, pasitaiko ir liaunų, ir vidutiniškai nuaugusių, ir paršelių. Tokius dičkius dažniausiai gamindavau rudenį, radusi pasislėpusių savame šiltnamyje, esu aprašiusi galybę marinavimo receptų, tačiau pernai sugalvojau sujungti kelis į vieną, išbandžiau, žiemą išragavom ir per savaitę suvalgėme visus konservus, taip skanu buvo.

Šie griežinėliai be saulę menančios spalvos turi malonaus aštrumo ir yra saldžiarūgščiai, produktų sąraše rasite klasikinio marinato ingredientus. Valgėme vienus, kabindami iš stiklainio, dėjau į lėkštes garnyrui, buvau netgi silkę užklojusi. Tiko picoms, sumuštiniams, o makaronus šie agurkai dar ir nudažė skaičiai geltona spalva.

Taigi, jeigu rasite darže ar gausite dovanų didelių peraugusių agurkų, nemeskite lauk, jokiu būdu, pasigaminkite šių griežinėlių.

Keli svarbūs momentai geram rezultatui – agurkus būtinai reikia nulupti ir nenaudoti minkštų, suvytusių daržovių. Taipogi reikia atminti, kad ciberžolės stipriai dažo tiek indus ar įrankius, tiek rankšluosčius ir netgi rankas. Todėl naudoju plieno indus, jokio plastiko, ir popierinius rankšluosčius.

Receptas patogus ir tuo, kad nereikia nieko kaitinti, nupylinėti, viską pagaminu viename dideliame puode.

Agurkus nulupu, nupjaunu uodegas ir supjaustau griežinėliais. Tuomet ant jų pilu vandenį, po 1 litrą, kad žinočiau, kiek reikės kitų ingredientų.

1 litrui vandens:

  • 1 šaukštas rupios druskos
  • 3 šaukštai baltojo cukraus
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas prieskonių marinavimui mišinio
  • 1 šaukštelis be kaupo ciberžolių
  • 0,5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • 150 ml obuolių acto (6 proc.)

Vandens pilu tiek, kad jis nepilnai apsemtų agurkus, nes galiausiai supilamas actas, jo nemažai, tad reikia tai turėti omeny.

Taigi, supylus vandenį, pasiskaičiuoju, kiek ko reikės ir visa tai beriu ant agurkų (česnakus supjaustau postambiais griežinėliais). Puodą kaičiu ir laukiu, kol užvirs, ilgam be priežiūros nepalieku, nes nuo užvirimo kaitinti reikės labai neilgai, kitaip agurkai taps minkšti.

Vis pamaišydama laukiu iki užvirs, pasiruošiu actą, susidedu stiklainius ir dangtelius, suktis reikės spėriai.

Kai tik pasimato pirmieji burbulai, pilu actą, labai gerai išmaišau, lukteliu 2–3 minutes ir iš karto pilstau į stiklainius, juos užsuku, dedu žemyn dangteliu ant pledo, pabaigus visus konservus, stiklainius uždengiu kitu pledu.

Atvėsusius konservus nešu į rūsį, tačiau kelis stiklainius pernai specialiai laikiau virtuvės spintelėje, ten jie irgi puikiai laikėsi.

Beje, atidarius stiklainį, skysčio nepilu lauk, jame 2–3 valandas pamirkau vištienos sparnelius ar petelius ir tuomet, palaisčiusi aliejumi, kepu orkaitėje. Gaunasi spalvingi, kvapnūs ir labai gardūs.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.