Marinuoti burokėliai: ruoškite dabar – žiemą džiaugsitės kiekvienu stiklainiu

Pagal šį receptą paruošti marinuoti burokėliai bus saldžiarūgščio skonio. Jie tiks ir garnyrui prie kepsnio, ir salotoms ar sriubai ruošti.

 Marinuoti burokėliai.<br> 123rf nuotr.
 Marinuoti burokėliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2023, 2:12 PM, atnaujinta Jul 11, 2024, 3:41 PM

Ruoškite dabar – mėgaukitės žiemą.

Marinuoti burokėliai

Marinatui reikės:

  • 1,5 l vandens
  • 2 v. š. druskos
  • 200 g cukraus
  • 150 ml acto (9 proc.)
  • juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
  • lauro lapelių
  • gvazdikėllių

Kaip gaminti

Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Sudėkite į stiklainius.

Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą ir užpilkite ant burokėlių. Palaikykite 10–15 min., nupilkite į puodą, vėl užvirkite marinatą ir dar kartą užpilkite burokėlius.

Sandariai uždarykite, stiklainius apverskite dangteliais žemyn, užklokite ir palikite iki atvės.

Laikykite vėsiai.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.