Nebrangus kiaulienos iešmelių receptas visai šeimai: gaiviai ir sočiai mokslo metų pradžiai

Rudens sezonas prasideda gražia švente – Mokslo ir žinių diena, kuri atneša ne tik sveiką jaudulį, bet ir naujo, įdomaus etapo džiugesį. Tad šventinė nuotaika ir pramogos artimųjų rate neabejotinai tęsis visą savaitgalį. Kad naujas etapas prasidėtų kuo maloniau, „Lidl“ ekspertai savaitgalį siūlo pradėti skaniai: sotus, gaivus, lengvas ir piniginei draugiškas kiaulienos iešmelių receptas šventiškai nuteiks visą šeimą.

Kad naujas etapas prasidėtų kuo maloniau, „Lidl“ ekspertai savaitgalį siūlo pradėti skaniai: sotus, gaivus, lengvas ir piniginei draugiškas kiaulienos iešmelių receptas šventiškai nuteiks visą šeimą.
Kad naujas etapas prasidėtų kuo maloniau, „Lidl“ ekspertai savaitgalį siūlo pradėti skaniai: sotus, gaivus, lengvas ir piniginei draugiškas kiaulienos iešmelių receptas šventiškai nuteiks visą šeimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 10:00 AM

Produktais gardiems savaitgalio pietums pasirūpinkite pasibaigus šventiniam šurmuliui. Tad, kaip ir kas savaitę, šį šeštadienį visose „Lidl“ parduotuvėse ieškokite specialių „Superšeštadienio“ nuolaidų ir ypatingų kainų pamėgtiems produktams. Šįkart tarp jų puikuojasi mėsa, daržovės ir sultys, kurių kombinacija žada tikrą gero maisto fiestą.

Tądien jau nuo ryto „Lidl“ parduotuvių šaldytuvuose ieškokite šviežios kiaulienos mentės net su 44 proc. nuolaida: kilogramą šios mėsos galėsite įsigyti vos už 2,79 Eur, o skaniais mėsiškais patiekalais galėsite mėgautis kad ir visą savaitgalį.

Savo kaina džiugins ir švieži bei gaivūs trumpavaisiai agurkai, kurių kilogramas kainuos perpus pigiau – 0,99 Eur. Norintiems dar bent trupučio vasariškos gaivos, prekybos centras paruošė ypatingą pasiūlymą. „Lidl Plus“ programėlėje aktyvavus kuponą, 1 litras „Solevita“ tiesioginio spaudimo apelsinų sulčių kainuos 33 proc. pigiau, tad jas įsigyti galėsite vos už 1,59 Eur.

Graikiški kiaulienos iešmeliai „Souvlaki“ su tzatziki padažu

Nusipirkus kokybiškų produktų puikiomis kainomis, laikas gaminti gardžius patiekalus. Šventinio savaitgalio proga išbandykite receptą, įkvėptą graikiškos virtuvės, kurioje susijungia sodrūs skoniai, gaiva ir gilūs šeimyniniai papročiai. Tad šis smagus, pigus ir lengvas receptas puikiai tiks gausiems šeimos pietums. Juk tuščiu skrandžiu poilsiauti, o vėliau kibti į mokslus ar darbus – nevalia!

Jei jau esate pasiruošę mėgautis ypatingais skoniais su graikiškais kiaulienos iešmeliais „Souvlaki“ ir tzatziki padažu, mėsai paruošti jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos mentės
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 a. š. džiovintų raudonėlių
  • 1 citrinos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 20 vnt. medinių iešmelių

Tzatziki padažui prireiks:

  • 250 g graikiško jogurto
  • 5 agurkų
  • 2 skiltelių česnako
  • ryšulėlio šviežių krapų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. citrinos sulčių
  • Poros mėtų lapelių
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Pirmiausia sumarinuokite mėsą. Kiaulienos mentę supjaustykite kubeliais. Atskirai dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, smulkintą česnaką, raudonėlį, citrinos sultis, druską ir pipirus. Kiaulienos gabalėlius sudėkite į marinatą, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, kad sodrūs skoniai įsigertų į mėsą.

Kol mėsa marinuojasi, pradėkite ruošti tzatziki padažą, kuris suteikia patiekalams ypatingos gaivos. Dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, tarkuotą agurką (prieš tai būtinai jį nusunkite), smulkintą česnaką ir krapus, mėtos lapelius, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą atvėsti iki patiekimo.

Dabar – metas kepti mėsą! Marinuotus kiaulienos gabalėlius suverkite ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite iešmelius apie 20–25 min., kol gražiai apskrus. Kol kepa, nepamirškite jų pavartyti.

Iškepus mėsos iešmeliams, pagaliau metas juos patiekti su gaiviu garnyru. Lėkštėje išdėliokite po porą kiaulienos iešmelių. Patiekite juos kartu su tzatziki padažu. Prie jų taip pat galite patiekti ir pašildytos pitos duonelės.

Nepamirškite ir atsigaivinti: prie patiekalo tinkančios apelsinų sultys su šiek tiek ledukų puikiai papildys jūsų pietus ir neleis ištrokšti.

Pakvieskite visą šeimą prie stalo ir kartu smagiai vyniokite mėsos gabalėlius į pitą bei nardinkite šį suktinuką į padažą. Skonių, tekstūrų ir gaivumo derinys neabejotinai primins atostogų gaivą, o savo sotumu įkvėps naujiems maloniems iššūkiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?