Kriaušių ir imbierų pyragas namus iškvėpins gardžiausiais aromatais

Vasara atėjo ir praėjo, ir kur buvęs kur nebuvęs pasirodė karalius ruduo. Jei vasara atneša lengvą nerūpestingumą, saulėtas dienas, gaivius ir lengvus desertus, tai ruduo dovanoja vėstančius vakarus, sodus, pilnus vaisių ir priminimą, kad ilgėjant tamsiems vakarams, dažniau užsukime į savo virtuves.

 Kriaušių ir imbiero pyragas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Kriaušių ir imbiero pyragas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Kriaušių ir imbiero pyragas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Kriaušių ir imbiero pyragas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 „Skanaus maisto pasaulis“.
 „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanaus maisto pasaulis“

Sep 5, 2023, 5:23 PM

Tad kol prasidėjęs ruduo dovanoja savo gėrybes, kviečiu išbandyti drėgną, minkštą kriaušių ir imbiero pyragą. Tobulas pyragas su šaltais ledais ilgiems rudens vakarams.

Kriaušių karamelei reikės:

  • 4–6 vidutinio dydžio kriaušių
  • 45 g minkšto sviesto
  • 130 g rudojo cukraus

Pyragui reikės:

  • 330 g miltų
  • 2 a. š. malto imbiero
  • 2 a. š. valgomosios sodos
  • 1 a. š. druskos
  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 160 g klevų sirupo
  • 3 didelių kiaušinių
  • 225 g grietinės
  • 3 cm gabaliuko šviežio imbiero

Pasiruošimą pyrago kepimui pradėsime nuo orkaitės įkaitinimo iki 150 laipsnių temperatūros, kaitinimas iš viršaus ir apačios. 24 cm kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.

Dabar pradedame pyrago kepimą.

Pradžiai nulupame 4 kriaušes, pjauname per pusę, ir dar per pusę (iš 1 kriaušės gaunasi 8 skiltelės). Į keptuvę beriame rudąjį cukrų bei dedame minkštą sviestą. Lėtai maišome kol viskas ištirpsta. Gautą masę pilame į kepimo popieriumi išklotą pyrago formą. Pasižiūrime, kad formos dugnas vienodai pasidengtų. Tada gražiai viena šalia kitos dedame kriaušių skilteles.

Dabar gaminame tešlą. Minkštą sviestą kartu su ruduoju cukrumi išplakame iki kreminės masės. Tada, mušame po 1 kiaušinį ir gerai išmaišome. Kai visi kiaušiniai sudėti, atėjo metas supilti likusius drėgnus ingridientus. Pilame klevų sirupą bei grietinę ir vėl viską gerai išmaišome. Suberiame šviežią, smulkiai sutarkuotą imbiero šaknį.

Atskirame inde sumaišome visus sausus produktus – miltus, druską, sodą, maltą imbierą. Viską gerai išmaišius, gautą masę įsijojame per sietelį į kiaušinių, cukraus ir sviesto masę bei viską gerai išmaišome. Tešla turėtų gautis lengvai tiršta.

Dabar atsargiai supilame tešlą ant kriaušių, stengdamiesi kriaušių nepajudinti, kad jos liktų savo vietoje.

Dedame kepimo formą į didesnę skardą, nes kepant cukrus, esantis ant kepimo formos dugno, gali pradėti bėgti.

Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 80–90 min. arba kol pyragas bus iškepęs.

Kai pyragas iškeps, traukiame formą iš orkaitės ir paliekame atvėsti 10 min. Tada ant formos viršaus dedame didesnę lėkštę, didesnį rankšluostį (kad nenudegtume) ir vienu judesiu greitai apverčiame kepimo formą (kriaušės turi atsidurti viršuje). Peiliu gražiai apipjauname šonus, atsegame kepimo formą, nuo viršaus atsargiai nuimame kepimo popierių.

Iškeptą, dar garuojantį pyragą pjaustome gabaliukais, dedame ant viršaus ledų ir ragaujame.

Skanaus!

„Skanaus maisto pasaulis“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.