Itališkas kriaušių pyragas namus iškvėpins gardžiausiais aromatais

Kol ruduo dar dovanoja pilnas pintines sodo gėrybių, metas kepti pyragą.

 Kriaušių pyragas.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Kriaušių pyragas.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2023-09-18 17:38

Kepimo forma – 26 cm skersmens. Porcijos 8.

Užtruksite gamindami apie 15 minučių, dar 45–50 minučių pyragas keps.

Itališkas kriaušių pyragas

Reikės:

  • apie 1,2 kg kriaušių;
  • 150 g kambario temperatūros sviesto;
  • 220 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 240 g miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • žiupsnio druskos;
  • 1 didesnės citrinos.

Kaip gaminti

Kriaušes nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite riekelėmis.

Sviestą išplakite su cukrumi, kol masė pabals. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami.

Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir druska.

Nutarkuokite citrinos žievelę, įspauskite jos sultis. Suberkite kriaušes. Masę gerai išmaišykite.

Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepkite 45–50 min. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir skanaukite.

Recepto šaltinis: IG profilis „Lengva virtuvė“

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.