Rikotos spurgos: lengvai paruošiamas skanėstas, kuris niekada neatsibos

Nors vasara pasibaigė, norisi gaudyti paskutinius saulės spindulius ir šilumą.

 Rikotos spurgos.<br>„Samčio užrašai“.
 Rikotos spurgos.<br>„Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

2023-10-22 17:10

O ką daryti, jei lauke lyja, niūru ir apsiniaukę?

Praskaidrinti vakarą reikia garuojančiomis, kvepiančiomis, saulę primenančiomis spurgomis!

Pažadu – kvapui pasklidus po namus pajusite ramybę, norėsis basomis braidžioti po žolę ar atsisėsti terasoje, sudėti koją ant kojos ir lėtai gurkšnojant arbatą prisiminti vasaros atostogas.

Spurgos

Reikės:

  • 250 g rikotos sūrio
  • 225 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus virti

Kaip gaminti

Rikotą, cukrų,vanilinį cukrų ir kiaušinius sumaišykite. Miltus druską, sodą sumaišykite ir įsijokite į rikotos masę.

Įkaitinkite aliejų iki 160 laipsnių.

Drėgnomis rankomis formuokite spurgytes ir virkite aliejuje, kol išvirs.

„Samčio užrašai“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.