Pasakiškai skanus meksikietiškas troškinys pagal K. Krivicką: iškart gaminkite daugiau

Pasakiškai nuostabus meksikietiškas troškinys – „Birria“. Čia paprastesnė jo versija – iš to, ką lengvai galima gauti Lietuvos parduotuvėse.

 Meksikietiškas troškinys „Biria“.<br> „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Meksikietiškas troškinys „Biria“.<br> „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 K. Krivickas.<br> „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 K. Krivickas.<br> „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 „Biria“ takai.<br> „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 „Biria“ takai.<br> „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius

Oct 29, 2023, 8:41 AM

Patariu gaminti šiek tiek daugiau, kad liktų legendiniams „birria“ takams.

Reikės:

  • 800 g brandintos jautienos
  • 1 didelio smulkinto baltojo svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 šaukštelio kuminų
  • 1 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukšto raudonėlių
  • 1 šaukšto druskos
  • 2 laurų lapų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštų obuolių acto
  • 400 ml pjaustytų konservuotų pomidorų
  • 500 ml jautienos sultinio
  • 250 ml vandens
  • puodelio kapotų kalendrų
  • pusės puodelio smulkinto baltojo svogūno
  • žaliosios citrinos skiltelės

„Birria“ takams reikės:

  • mažų tortilijų
  • tarkuoto sūrio
  • kapotų kalendrų, smulkinto baltojo svogūno, žaliosios citrinos skiltelės

Aitriųjų paprikų dribsnius nuolat maišydami minutę paskrudiname sausoje keptuvėje. Suberiame į 500 ml karšto vandens ir leidžiame pastovėti 15 minučių. Svogūną ir česnaką perpjauname į kelias dalis, keletą minučių kepame virš žarijų arba sausoje keptuvėje.

Į aukštą indą pilame mirkytus aitriųjų paprikų dribsnius kartu su vandeniu, sudedame svogūną, česnaką, konservuotus pomidorus, actą, kuminus, raudonėlius, pipirus, druską ir viską triname smulkintuvu iki vientisos masės.

Viską lėtai pilame į gerai įkaitintą ketaus puodą su aliejumi. Maišydami verdame 5 minutes. Atsargiai suguldome brandintos jautienos gabaliukus, įmetame porą laurų lapų, supilame sultinį, vandenį. Užverdame, sumažiname kaitrą iki minimalios, bet kad dar truputį burbuliuotų, uždengiame dangčiu ir valandą troškiname. Dangtį atidengiame ir pamaišydami kas 20 minučių dar lėtai troškiname 1–1,5 valandos. Prieš pabaigą, jei reikia, įberiame druskos.

Išgriebiame mėsą į platų indą ir šakutėmis ją suplėšome.

Pilame samtį skysčio į dubenėlį, dedame porą šaukštų plėšytos mėsos, apibarstome kapotomis kalendromis ir smulkintu svogūnu, išspaudžiame skiltelę žaliosios citrinos sulčių.

„Birria“ takai

Tortiliją pamirkome paruoštame troškinio skystyje, guldome į vidutiniškai įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, ant viršaus dedame plėšytos mėsos, beriame sūrio. Po minutės mentele tortiliją perlenkiame ir apskrudiname abi puses.

Patiekiame gausiai pabarstę kalendromis ir svogūnais. Apšlakstome žaliosios citrinos sultimis ir valgome pamirkydami į dubenėlį su karštu troškinio skysčiu.

 „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.