Lašišos takai su kopūstų salotomis – nustebins ir meksikietiškos, ir lietuviškos virtuvės mėgėjus

Artėjantis savaitgalis – ypatingas. Jis pasitiks ne tik galimybe dar porą dienų maloniai pailsėti, bet ir netikėtai palepins saulėtu, rudenišku oru. Gera nuotaika – garantuota! Tad šios dienos tampa ir puikia proga į svečius pasikviesti būrį draugų bei juos nustebinti įdomiu teminiu vakarėliu su gardžiausiais patiekalais. Tam „Lidl“ ekspertai rekomenduoja šį savaitgalį pasigaminti meksikietiškos virtuvės įkvėptus takus su gaiviu akcentu, o ingredientų jiems su ypatingomis nuolaidomis ieškoti „Superšeštadienio“ metu.

Savaitgalio superreceptas – lašišos takai su kopūstų salotomis „Coleslaw“.
Savaitgalio superreceptas – lašišos takai su kopūstų salotomis „Coleslaw“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 11:00 AM

Ypatingą savaitgalio nuotaiką sukurti padės skanūs, kokybiški, bet nebrangūs maisto produktai. Kaip visada tokių prekių įsigyti galima visose „Lidl“ parduotuvėse visoje Lietuvoje. Tačiau šeštadienis – bene geriausia proga pasinaudoti specialiomis akcijomis ir ypatingais pasiūlymais pirkėjų pamėgtoms prekėms.

Tik šį šeštadienį visose „Lidl“ parduotuvėse pirkėjai ypatingai maža kaina galės įsigyti šviežios lašišų filė. Tądien, savo išmaniajame telefone aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, jai bus taikoma net 44 proc. nuolaida. Tad 1 kg lašišų filė kainuos tik 9,99 Eur. Pasinaudojus specialiu kuponu, grietinei taip pat bus taikoma ypatinga nuolaida. 400 g „Pilos“ grietinės kainuos vos 0,89 Eur. O lietuviškų daržovių mėgėjai šeštadienį taip pat bus maloniai nustebinti šviežių kopūstų superkaina. Tądien jų kaina sieks tik 0,25 Eur.

Tokios ypatingai mažos kokybiškų produktų kainos reiškia, kad savaitgalio stalas bus ne tik gausus, bet ir nuklotas gardžiausiais, svečius nustebinsiančiais patiekalais. O kai produktai iš parduotuvės jau nugula virtuvėje, metas gaminti ir laukti svečių!

Savaitgalio superreceptas – lašišos takai su kopūstų salotomis „Coleslaw“

Meksikietiškos virtuvės perlas – takai neretai tampa visų itin mėgstamu užkandžiu, tad jie puikiai tinka smagiam ir neįpareigojančiam draugų vakarėliui. Dažniausiai takai ruošiami su kepta kiaulienos, jautienos ar vištienos mėsa bei krevetėmis. Tačiau šįkart „Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti kitokį receptą ir pasigaminti takus su lašiša, kurie savo skoniais nustebins ne vieną ragautoją. Netikėtas šio recepto akcentas – kopūstų salotos „Coleslaw“, kurios šiame recepte puikiai derės prie žuvies ir takams suteiks gaivaus skonio ir malonaus traškesio.

Šiam gardžiam užkandžiui pasigaminti jums reikės:

  • 1 kg šviežios lašišos filė
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. raudonosios paprikos prieskonių
  • 400 g baltagūžių arba raudonųjų kopūstų
  • 150 g morkų
  • 110 ml majonezo arba grietinės „Pilos“
  • 1 v. š. obuolių acto
  • 1 v. š. medaus
  • 8 mažų tortilijų
  • 1 žaliosios citrinos
  • Ryšulėlio kalendros
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir pradėkite ruošti žuvį. Kol orkaitė kaista nuplaukite lašišą, ją nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Visą lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Kepkite žuvį apie 15 minučių arba kol lašiša gražiai apskrus ir lengvai atsisluoksniuos šakute.

Pereikite prie kopūstų salotų paruošimo. Susmulkinkite kopūstą ir morkas bei dubenyje šiuos ingredientus sumaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite majonezą ar grietinę, actą, medų, druską ir pipirus. Pasiruošę šį salotų užpilą, užpilkite jį ant daržovių. Viską gerai sumaišykite, kad kopūstai ir morkos tolygiai pasidengtų padažu ir palikite pastovėti apie 20 minučių.

Dabar smagiausia dalis – takų formavimas! Tortilijas pašildykite sausoje keptuvėje arba suvyniokite į foliją ir keletą minučių pakaitinkite orkaitėje. Iškeptą lašišą pasmulkinkite šakute vidutinio dydžio gabalėliais. Ant kiekvienos tortilijos uždėkite porciją lašišos, ant viršaus – kopūstų salotų. Galiausiai papuoškite smulkintomis kalendromis ir griežinėliu žaliosios citrinos. Ją išspaudus ant šių takų, atsiskleis visa saldžiarūgščių skonių paletė.

Mėgaukitės gardžiais naminiais užkandžiais ir puikiu laiku su draugais!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.