Pikantiško skonio užtepėlei suteiks, ne tik rūkyta lašiša, bet ir krienai, truputis citrinos ir smulkiai pjaustyti krapai.
Patiekite su krekeriais, trapučiais, skrudinto batono riekele ar daržovių lazdelėmis – ir jos neliks. O jei ir liks, užtepėlė puikiai tiks pusryčiams.
Rūkytos lašišos užtepėlė
Reikės:
- 150 g kreminio sūrio, kambario temperatūros (maskarponės)
- 100 g graikinio jogurto (10 proc. riebumo)
- 1 arbatinio šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 1 valgomojo šaukšto krienų
- 3 valgomųjų šaukštų krapų, smulkiai sukapotų
- 150 g rūkytos lašišos, smulkiai supjaustytos
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Patiekti reikės:
krekerių, skrudinto batono riekelių
pjaustytų daržovių – agurkų, paprikų, salierų lazdelių
Kaip gaminti
Pirmuosius penkis ingredientus suplakite virtuviniu kombainu iki vientisos masės, perkelkite į dubenį.
Suberkite krapus ir lašišą, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais. Dėkite į šaldytuvą ir atvėsinkite.
Prieš patiekdami apibarstykite pipirais ir tarkuota citrinos žievele.