Tarkuotų obuolių ir morkų pyragas: drėgnas, sodraus skonio ir gardžiai kvepiantis

Rudeniu ir meduolių prieskoniais kvepiantis pyragas. Drėgnas ir sodrus. Kepimo forma 24–26 cm skersmens.

 Tarkuotų obuolių ir morkų pyragas.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Tarkuotų obuolių ir morkų pyragas.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Nov 22, 2023, 1:14 PM

Porcijos 10.

Užtruksite gamindami apie 20 min., pyragas keps apie 1 val.

Reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 250 g rudojo cukraus;
  • 100 g baltojo cukraus;
  • 200 g sviesto;
  • 2 v. š. krakmolo;
  • 300 g miltų;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 morkų;
  • 3 obuolių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių.

Kaip gaminti

Kiaušinius išsukame su cukrumi ir ruduoju cukrumi. Sviestą ištirpiname ir jau šiek tiek pravėsusį supilame į kiaušinių ir cukraus plakinį.

Suberiame prieskonius, įsijojame miltus su kepimo milteliais, išmaišome.

Obuolius ir morkas nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka, įmaišome į pyrago tešlą.

Kepimo skardą ištepame sviestu.

Supilame jau paruoštą tešlą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.