Sotus, gardus ir paprastas avinžirnių troškinys: vos 15 minučių – ir galėsite sėsti prie stalo

Dienoms, kai nesinori mėsos, tačiau valgyti norisi sočiau, avinžirniai – puikus pasirinkimas. Jie ilgam pasotina ir yra tikrai gardūs – niekas net nepasiges mėsos! 

 Avinžirnių troškinys.<br> 123rf nuotr.
 Avinžirnių troškinys.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-27 18:06

Ruošdami šį vegetarišką avinžirnių troškinį ilgai neužtruksite, todėl jis puikiai tinka darbo dienos pietums ar vakarienei.

Avižirnių troškinys

2 porcijoms reikės:

  • 2–4 česnako skiltelių
  • 2 cm imbiero šaknies
  • aitriosios paprikos
  • svogūno
  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • pusės a. š. maltų kuminų
  • pusės a. š. rūkytos paprikos prieskonių
  • druskos, pipirų
  • skardinės konservuotų avinžirnių
  • pusės skardinės trintų pomidorų

Kaip gaminti

Aliejuje pakepinkite pjaustytus česnakus ir imbierus, svogūną, aitriąją papriką. Dėkite prieskonius ir trumpai pakepinkite, įpilkite šlakelį vandens ar skysčio nuo avinžirnių ir patroškinkite kelias minutes.

Sudėkite nusunktus avinžirnius, pomidorų pastą, berkite druskos ir pipirų pagal skonį, patroškinkite viską apie 5 minutes.

Patiekite su virtais ryžiais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.