Atrodo įmantriai, o paruošti – paprasta: nustebinkite namiškius tailandietiška kalmarų sriuba

Šaltą žiemos vakarą nieko negali būti maloniau už šildančią sriubą ir ruošiamo maisto aromato pripildytus namus. Būtent tokia šildanti yra tailandietiška kalmarų sriuba su „Udon“ makaronais ir skrudinta duonele. Kario pasta labai aitri, naudokite jos pagal namiškių skonį. „Udon“ makaronų galima nusipirkti ir virtų, ir sausų. Tad gamindami atkreipkite dėmesį į ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Nors atrodo įmantriai, šią vakarienę paruošti pakaks pusvalandžio.

 Tailandietiška kalmarų sriuba su Udon makaronais ir skrudinta duonele.<br> Vakarienės prenumerata nuotr.
 Tailandietiška kalmarų sriuba su Udon makaronais ir skrudinta duonele.<br> Vakarienės prenumerata nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vakarienės prenumerata

Dec 1, 2023, 3:30 PM

Tailandietiška kalmarų sriuba su „Udon“ makaronais ir skrudinta duonele

2 asmenims

Gaminimo laikas 30 minučių

Reikės:

  • 1 šaldyta kalmaro filė
  • 1 pakelis kokosų pieno
  • 1 šaldytas česnakinis batonas
  • 1 pakelis paruoštų „Udon“ makaronų
  • 30 g geltonosios kario pastos
  • 50 g salierų stiebų
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 1 pomidoras
  • 1 žalioji citrina
  • 1 ryšulėlis kalendrų
  • 2 skiltelės česnako
  • O taip pat: alyviuogių aliejus, druska, malti juodieji pipirai

Kaip gaminti:

Atšildome kalmaro filė ir česnakinį batoną.

Ruošiame kalmarą. Kalmarą nuplauname ir nusausiname. Patikriname ar viduje nėra kietos nugarinės plokštelės – plunksnos. Jei yra, ją (užkišę peilio galą) pašaliname drauge su viduje esančia plėvele. Filė supjaustome 0,5 cm pločio žiedais.

Ruošiame daržoves. 2 skilteles česnako nulupame ir smulkiai sukapojame. Raudonąjį svogūną nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Salierų stiebus supjaustome 0,3 cm pločio gabaliukais. Pomidorą supjaustome 1x1 cm dydžio kubeliais.

Gaminame sriubą. Į puodą su 2 v. š. alyvuogių aliejaus sudedame svogūnus, salierus, česnakus ir kepame 3–4 min. nuolat pamaišant ant vidutinės kaitros. Sudedame kalmarus ir kepame 3 min. Gardiname kario pasta, druska, pipirais ir išmaišome. Pilame 150 ml vandens, kokosų pieną, dedame pomidorus, sumažiname kaitrą iki mažiausios. Uždengiame dangčiu ir verdame 10 min. Likus 3 min iki virimo pabaigos sudedame makaronus.

Kepame duonelę. Įkaitiname keptuvę. Duonelę supjaustome riekelėmis ir paskrudiname po keletą minučių sausoje keptuvėje.

Patiekiame. Kalendros lapelius sukapojame. Citriną supjaustome griežinėliais. Į išvirusią sriubą sudedame kalendrą, išmaišome ir pilstome į dubenėlius. Puošiame citrinos griežinėliu. Patiekiame su karšta duonele.

Patarimai:

Sriubos svarbu nevirti per ilgai, nes kalmarai taps guminiai, o makaronai ištiš.

Jei norisi, kad sriuba būtų skystesnė, įpilkite daugiau vandens.

Į tokią sriubą taip pat tiktų įdėti pievagrybių.

Duonelę galite pasikaitinti ir orkaitėje.

Kario pasta labai aitri, gardinkite atsižvelgdami į namiškių skonį. Su visu kiekiu sriuba bus tikrai aitri.

Receptą siūlo Vakarienės prenumerata 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.