Su kukurūzų dribsniais kepti obuoliai pradžiugino visą šeimą: tai tobulo skonio desertas

Šią idėją pamačiau viename maisto tinklaraštyje ir nekantravau išbandyti. Namuose nebuvo kukurūzinių dribsnių, tad teko greitai bėgti ir nusipirkti. Užtat kiek laimingų veidų namuose, nes mama pagamino tobulo skonio desertą.

 Su kukurūzų dribsniais kepti obuoliai.<br> „Samčio užrašai“.
 Su kukurūzų dribsniais kepti obuoliai.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

2023-12-01 16:16

Kviečiu išsisaugoti ir išbandyti.

Neturėjau cinamono, tai jį keičiau obuolių pyrago prieskonių mišiniu.

Reikės:

  • 2 didelių obuolių
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukšto obuolių pyrago prieskonių mišinio
  • 6–7 šaukštų nesaldžių kukurūzinių dribsnių

Kaip gaminti

Obuolius supjaustome žiedais ir išimame sėklalizdžius.

Kukurūzų dribsnius susmulkiname iki mažų trupinių (man puikiai tai pavyko trupinti rankomis).

Išplakame kiaušinius.

Cukrų sumaišome su prieskonių mišiniu arba cinamonu.

Obuolio žiedus apvoliojame cukraus mišinyje, kiaušinio plakinyje, tada dribsniuose.

Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 20–25 min.

Šaltinis: „Mamos.virtuves.paslaptys“

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.