Citrininis sutirštinto pieno pyragas, kurio nereikia kepti

Jeigu laukiate svečių, pagaminkite nekeptą citrinų, maskarponės ir sutirštinto pieno pyragą, ir liksite patenkinti rezultatu! Jį paruošti galite prieš parą, tad laukiant svečių nereikės nervintis dėl to, ar desertas pavyks.

 Nekeptas citrininis sutirštinto pieno pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Nekeptas citrininis sutirštinto pieno pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2023, 6:20 PM

Gaivus, tikrai lengvai ir paprastai paruošiamas – visuomet pavyks.

Šiam pyragui paruošti naudojamos tiek įprastos, tiek žaliosios citrinos, kurios suteikia ypatingo skonio ir aromato.

Nekeptas citrininis sutirštinto pieno pyragas

Reikės:

  • 100 g mėgstamų sausainių
  • 50 g sviesto

Įdarui reikės:

  • 500 g maskarponės
  • 375 g skardinės sutirštinto pieno
  • vienos nedidelės citrinos sulčių
  • smulkiai tarkuotos dviejų žaliųjų citrinų žievelės ir sulčių
  • 3 šaukštų citrininio kremo

Citrininiam kremui reikės (iš nurodyto produktų kiekio išeis didesnis kiekis nei reikia pyragui):

  • 4 didelių kiaušinių trynių
  • 130 g cukraus
  • 1 citrinos tarkuotos žievelės
  • 80 ml ką tik išspaustų citrinų sulčių
  • 80 g minkšto sviesto

Kaip gaminti

Iš anksto pasiruoškite citrininį kremą. Jį galite laikyti šaldytuve ir naudoti įvairiems kepiniams, ledams, blynams ar vafliams gardinti.

Paruoškite karšto vandens vonelę: į puodą pilkite vandens, užvirkite, ant viršaus dėkite dubenį. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ir palaikykite tokią kaitrą, kad vanduo nevirtų, bet būtų artimas virimo temperatūrai.

Į dubenį dėkite kiaušinių trynius, cukrų, citrinos žievelę, pilkite citrinos sultis, berkite žiupsnelį druskos. Šluotele plakite, kol masė susimaišys, plakite toliau kaitindami, kol masė taps tiršta, apie 10 minučių. Jei varškė masė netirštėja, padidinkite ugnį ir nuolat plakite.

Nuimkite nuo ugnies. Sviestą įmaišykite į masę ir išplakite, kol ištirps.

Supilkite į stiklainį, ant viršaus uždėkite maistinės plėvelės, kad liestų kremo viršų – tai apsaugos nuo plėvelės susidarymo. Vėsdamas kremas toliau tirštės. Kai visiškai atvės, maistinę plėvelę galima nuimti.

Kremą laikykite šaldytuve maždaug iki 10 dienų.

Pyrago pagrindui sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių. Supilkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite.

Berkite į riebalais išteptą 20 cm skersmens išardomą kepimo formą (arba keletą mažų formelių, jeigu norite paruošti po atskirą desertą kiekvienam svečiui), prispauskite masę prie dugno. Kol paruošite įdarą, dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Maskarponę ir sutirštintą pieną supilkite į dubenį ir elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Supilkite citrinos sultis ir kremą, berkite beveik visą žaliosios citrinos žievelę (dalį pasilikite papuošimui) ir sultis, tada vėl išplakite iki tirštos ir kreminės masės.

Supilkite ant sausainių pagrindo, išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve mažiausiai dvi valandas.

Peiliu apipjaukite kraštus, kad būtų lengviau išimti, perkelkite į didelę lėkštę.

Jei norite, papuoškite žaliosios citrinos žievele ar skiltelėmis, puikiai tiks avietės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kuo lankytojus nustebins kasmetinė Vilniaus knygų mugė?