Jautienos kukuliai su moliūgų koše: nepaprastai gardi vakarienė, draugiška kūno linijoms

Šaltuoju metų laiku kviečiame valgyti daugiau sezoninių gėrybių. Moliūgai – vieni iš jų. Ar mokate paruošti gardžią moliūgų košę? Kad košės tekstūra nebūtų labai vandeninga, įprasta drauge dėti bulvių.

 Kepti jautienos kukuliai su moliūgų koše, gardinta džiovintomis spanguolėmis ir saulėgrąžomis.<br> Vakarienės prenumerata nuotr.
 Kepti jautienos kukuliai su moliūgų koše, gardinta džiovintomis spanguolėmis ir saulėgrąžomis.<br> Vakarienės prenumerata nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vakarienės prenumerata

Dec 4, 2023, 4:29 PM

Tačiau krakmolingų bulvių geriau vengti vakare, jei siekiate dailių linijų. Todėl mes pasiūlysime moliūgų košę praturtinti apkeptais svogūnais, džiovintomis spanguolėmis ir saulėgrąžų branduoliais. Tai suteiks ir skonio, ir malonios tekstūros.

Valgyti tokią košę bus labai skanu su jautienos kukuliais, kuriuos, vengiant papildomų miltų, vietoje džiūvėsėlių ruoškite su kietuoju sūriu. Pagaminsite per pusvalandį.

Kepti jautienos kukuliai su moliūgų koše, gardinta džiovintomis spanguolėmis ir saulėgrąžomis

2 asmenims

Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės:

  • 250 g smulkintos jautienos
  • 1 pakelis kietojo sūrio
  • 400 g sviestinio moliūgo
  • 2 morkos
  • 1 didelis svogūnas
  • 30 g džiovintų spanguolių
  • 30 g saulėgrąžų branduolių
  • 4 skiltelės česnako
  • ryšulėlis petražolių
  • taip pat: kepimo aliejus, raudonėliai, druska, malti juodieji pipirai

Kaip gaminti:

Ruošiame košę. Moliūgą nulupame ir supjaustome 2 cm dydžio kubeliais. Morkas nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Daržoves sudedame į puodą, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir verdame apie 15 min. ant vidutinės kaitros, kol išvirs. Vandenį nupilame, daržoves paliekame šiltai.

Ruošiame kukulius. 4 skilteles česnako nulupame ir smulkiai sukapojame. Į dubenį sudedame smulkintą jautieną, pusę česnakų, suberiame kietąjį sūrį, pagardiname 0,5 a. š. druskos, pipirais, 0,5 a. š. raudonėlio ir gerai išminkome. Iš dubenio masę iškeliame delnu į viršų ir metame atgal į dubenį. Kartojame 5–6 kartus, kad kukulių masė būtų rišlesnė. Iš masės drėgnais delnais formuojame 2 cm dydžio kukulius.

Kepame kukulius. Į įkaitintą keptuvę su 2 v. š. kepimo aliejaus sudedame kukulius ir kepame ant vidutinės kaitros apie 5 min. vis pamaišant, kad kukuliai gražiai apskrustų ir visiškai iškeptų. Nukaičiame ir laikome šiltai.

Kepame pagardą. Svogūną nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais, suberiame į įkaitintą keptuvę su 1 v. š.  kepimo aliejaus ir kepame 2–3 min., kol suminkštės ir pagels. Tada suberiame saulėgrąžas, spanguoles, pakepiname dar pusę minutės ir nukaičiame.

Baigiame ruošti košę. Petražoles smulkiai sukapojame. Puode sugrūdame išvirtus moliūgus su morkomis, sudedame keptus svogūnus su sėklomis ir uogomis, petražoles, pagardiname druska, pipirais, likusia puse česnakų ir išmaišome.

Patiekiame. Plačioje lėkštėje kauburėliais dedame moliūgų košę, ant jų išdėliojame keptus jautienos kukulius.

Patarimai:

Košę patiekiant galite paskaninti balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.

Morkas su moliūgais iki vientisos masės galite sutrinti elektriniu trintuvu.

Receptą siūlo „Vakarienės prenumerata“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.