Pigus „Superšeštadienio“ pietų receptas: patiks ir mažiems, ir dideliems

Likus vos porai savaičių iki gražiausių žiemos švenčių apmąstome ne tik, kuo reikės vaišinti svečius, bet ir neretai norime pasirepetuoti receptus, kad šventinę dieną jie būtų tobuli. Jei šį savaitgalį planuojate būtent tokią repeticiją, „Lidl“ ekspertai jums paruošė puikius „Superšeštadienio“ pasiūlymus. Iš jų skubėkite pasigaminti puikų kiaulienos troškinį savaitgalio pietums, kuris vėliau galės pradžiuginti svečius ir prie šventinio stalo.

„Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti ypatingą kiaulienos troškinį su žiemiškais ingredientais. Garantuojame, kad sodrūs troškinio skoniai sužavės tiek didelius, tiek mažus.
„Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti ypatingą kiaulienos troškinį su žiemiškais ingredientais. Garantuojame, kad sodrūs troškinio skoniai sužavės tiek didelius, tiek mažus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 1:00 PM

Kaip ir kas savaitę „Lidl“ parduotuvėse šeštadienis – ypatinga diena. Kodėl? Nes „Supešeštadienis“ džiugina ypatingomis nuolaidomis ir specialiais pasiūlymais. Šį šeštadienį pirkėjus išties pradžiugins itin maža kaina šviežiai kiaulienos mentei be kaulų. Aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kilogramą jos bus galima įsigyti net su 42 proc. nuolaida, vos už 2,89 Eur. O įsigijus įvairių maisto prekių už 40 Eur ir aktyvavus kitą „Lidl Plus“ kuponą, bus taikoma 4 Eur nuolaida visam pirkinių krepšeliui. Tad jau dabar apsipirkti tiek savaitgaliui, tiek artėjančioms šventėms – apsimoka!

„Superšeštadienio“ receptas: gomurį ir širdį sušildantis kiaulienos troškinys

Vos grįžę su pirkinių maišais, atsikvėpkite. O atsikvėpus, skubėkite prie gardžių savaitgalio pietų gamybos. Šįkart „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti ypatingą kiaulienos troškinį su žiemiškais ingredientais. Garantuojame, kad sodrūs troškinio skoniai sužavės tiek didelius, tiek mažus.

Troškiniui pagaminti jums reikės:

  • 1 kg kiaulienos mentės be kaulų
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 3 morkų
  • 250 g spanguolių
  • 960 ml mėsos sultinio
  • 60 g pomidorų pastos
  • 30 ml Vorčesterio padažo
  • 5 g džiovintų čiobrelių
  • 5 g džiovintų rozmarinų
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1 lauro lapo
  • 30 g miltų
  • Aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį

Pirmiausia pradėkite nuo mėsos paruošimo. Kiaulieną supjaustykite norimo dydžio kubeliais ir apkepkite ją keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol paruduos.

Kol mėsa kepa, pasiruoškite padažą, kuris praturtins patiekalą turtingais skoniais ir suteiks mėsai minkštumo. Dubenyje sumaišykite mėsos sultinį, pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, čiobrelius, rozmarinus, cinamono lazdelę, lauro lapą, druską ir juoduosius pipirus.

Pasiimkite didesnį puodą, kuriame ir troškinsite mėsą. Į jį sudėkite smulkintus svogūnus, česnaką, morkas ir spanguoles. Ten pat sudėkite apkeptą mėsą ir viską užpilkite paruoštu padažu.

Uždenkite gausiai mėsa, daržovėmis ir padažu pripildytą puodą ir kelioms valandoms palikite troškintis ant vidutinės ugnies, kol kiauliena suminkštės ir gerai susimaišys skoniai.

Jei norite tirštesnio troškinio, miltus sumaišykite su trupučiu vandens ir paskutinę troškinimosi valandą šį mišinį įmaišykite į patiekalą.

Baigus troškinti, išimkite lauro lapą, cinamono lazdelę ir patiekite gražiuose induose. Šį troškinį galite valgyti tiek su virtomis ar keptomis bulvėmis, tiek su skrudinta duonele.

Šventinę repeticiją vainikuos burnoje besimaišantys sodrūs skoniai, kuriais taip malonu mėgautis net ir prieššventinį savaitgalį.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.