Bulvių apkepo mylėtojams – netikėtas K. Starkienės receptas: nustebins savo skoniu

Kotryna Starkienė TV3 televizijos žiūrovams pažadėjo, kad visą gruodžio mėnesį dalinsis šventinių patiekalų receptais savo laidoje „Kotrynos burtai“. Žiūrovai išvys, kaip nustebinti paprastais, tačiau visų skoniui įtiksiančiais pagrindiniais patiekalais, kurie tikrai papuoš jūsų kalėdinį stalą.

Bulvių apkepas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Bulvių apkepas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kotryna Starkienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kotryna Starkienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 10:11 AM

„Papasakosiu, kaip iškepti vištą, kad ji būtų skani, sultinga ir turėtų traškią plutelę, o procesas nebūtų ilgas. O kaip gi pagrindinis patiekalas be bulvių? Kadangi tai – šventė, bulves kepsiu kitaip! Ypatingai skanus bulvių apkepas, nuostabios salierų salotos bei karamelizuotos morkos su garstyčiomis“, – gardžiausiems pietums kviečia K. Starkienė.

Skanaus!

Bulvių apkepas

Reikės:

  • poros kilogramų bulvių;
  • 400 ml riebios grietinėlės;
  • 400 g riebios grietinės;
  • lauro lapelių;
  • čiobrelių;
  • druskos.

Gaminimo eiga

Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Grietinėlę, grietinę, druską bei prieskonius sudėkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo temperatūros. Užvirus, puodą nukelkite nuo ugnies ir uždengus dangčiu palikite keliolikai minučių, kad pienas pritrauktų prieskonių aromato. Kepimo indą gausiai ištepkite sviestu ir vertikaliai sudėkite bulvių griežinėlius vieną šalia kito. Padažą užpilkite ant bulvių ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie pusantros valandos, kol bulvės taps minkštos ir apskrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.