Londone mokslus baigęs šefas E. Žaliukas pasidalino garintos lašišos receptu: gardu kaip restorane

Ką daryti per šventes vienišiems ir ligų prislėgtiems žmonėms, kurie neturi galimybės susitikti su savo šeima? Jungtinėje Karalystėje, Londone, mokslus baigęs ir prestižiniuose restoranuose dirbęs virėjas Evaldas Žaliukas (52 m.) siekia įrodyti, kad globos namų gyventojai irgi yra verti restorano lygio patiekalų.

Garinta lašiša ar upėtakis pagal šefą Evaldą Žaliuką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Garinta lašiša ar upėtakis pagal šefą Evaldą Žaliuką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Garinta žuvis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Garinta žuvis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2023, 1:35 PM, atnaujinta Dec 17, 2023, 1:36 PM

Šv.Juozapo globos namuose yra kuriama namų atmosfera, įmanoma suprasti vos tik peržengus slenkstį, – tai išduoda iš virtuvės sklindantis kvapas. Čia kasdien atnaujinamas valgiaraštis, kurį sudarė šefas Evaldas Žaliukas.

„Globos namuose gyvena įvairaus amžiaus žmonės, o kai kuriems iš jų tai – gyvenimo saulėlydis, todėl norisi, kad tą saulėlydį senoliai išgyventų oriai ir išdidžiai“, – tikino E.Žaliukas.

Artėjančių švenčių metui, rekomenduojame išmėginti Evaldo receptą – garintos lašišos arba upėtakio.

Garinta lašiša ar upėtakis

Reikės (4 porcijoms):

  • 600–800 g lašišos ar upėtakio filė;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • pusės citrinos sulčių;
  • laiškinių česnakų papuošti;
  • druskos, baltųjų pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti

Pašalinkite ašakas iš upėtakio ar lašišos filė. Į garinimo puodą įpilkite vandens, užvirinkite, tada dėkite indą su skylutėmis, į jį sudėkite žuvį, uždenkite ir garinkite apie 15–20 min. Jei neturite garinimo puodo, paimkite gilesnį kepimo indą, pripilkite verdančio vandens, uždėkite groteles, o ant jų – žuvies filė. Kepkite apie 20–25 min. iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šviežiai išspaustas citrinos sultis sumaišykite su aliejumi, apšlakstykite iškeptą žuvį, pagardinkite druska, pipirais, smulkintais laiškiniais česnakais. Patiekite žuvį su salotomis, keptomis ar garintomis daržovėmis, virtais ryžiais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.