Valgomos dovanos, kurios patiks visiems: tinginio rutuliukai

Jeigu nežinote, ką dovanoti savo artimiesiems ar draugams, valgomos dovanos gali būti tikras išsigelbėjimas. Šiais laikais dovanomis yra tikrai sudėtinga nustebinti: kokių nors niekučių pirkti nesinori, o kažkas vertingesnio išties brangiai kainuoja. Tad jeigu ieškote kokios įdomesnės idėjos, kuri būtų nebrangi, siūlau patiems pagaminti skanią dovaną.

Tinginio rutuliukai.<br>„Skanauk su Aušra“.
Tinginio rutuliukai.<br>„Skanauk su Aušra“.
Gaminimo procesas.<br>„Skanauk su Aušra“.
Gaminimo procesas.<br>„Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

Dec 21, 2023, 4:37 PM

Tokia dovana tikrai nudžiugins jūsų artimus žmones. Taip pat jie tokį skanėstą su mielu noru suvalgys. Tik žinoma, reikia atsižvelgti į žmogaus, kuriam dovanosite, poreikius, mitybos įpročius. Valgomos dovanos gali būti ir kaip priedas prie pagrindinės dovanos. Juk kaip malonu yra gauti kalėdinių sausainių ir po švenčių juos suvalgyti su kava ar arbata.

Buvau suplanausi visai kitą receptą, bet tada pagalvojau, kad smagu būtų pagaminti tinginio rutuliukus-triufeliukus. Juk tinginys patinka visiems. Šis yra pagardintas pistacijomis ir džiovintomis spanguolėmis. Šiuos rutuliukus-triufeliukus apvoliojau kokosų drožlėse, kitus – kakavoje, dar dalies išvis neapvoliojau. Man labiausiai patiko apvolioti kokosų drožlėse.

Sausainius reiktų sutrupinti gana smulkiai, tikrai smulkiau nei įprastam tinginiui. O paruošite per 15 minučių, gausis 32 rutuliukai.

Tinginio rutuliukai

Reikės:

  • 160 g „Gaidelio“ sausainių;
  • 150 g kondensuoto pieno;
  • 80 g sviesto;
  • 2 v. š. mažesnio riebumo kakavos miltelių;
  • saujelės džiovintų spanguolių, susmulkintų;
  • saujelės sūdytų pistacijų, susmulkintų;
  • kokosų drožlių, kakavos apvoliojimui.

Gaminimas:

  1. Sausainius rankomis gana smulkiai sutrupinti. Trupiniai turėtų būti smulkesni nei įprastam tinginiui.
  2. Sviestą ištirpinti. Jį ir kondensuotą pieną užpilti ant sausainių. Suberti pistacijas, spanguoles, viską gerai išmaišyti. Padėti į šaldytuvą apie 30 minučių.
  3. Kabinti su šaukštu ir rankomis formuoti nedidelius rutuliukus. Juos apvolioti kokosų drožlėse, kakavoje. Padėti į šaldytuvą bent keletai valandų, o geriausia per naktį.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.