Antienos krūtinėlė orkaitėje: sutaupysite laiko

Šąlant orams vis mažiau laiko norisi kepti mėsą lauko kepsninėje. Tad vis dažniau jungiame orkaitę namuose.

Antienos krūtinėlė.<br>„Samčio užrašai“.
Antienos krūtinėlė.<br>„Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

Dec 28, 2023, 1:24 PM, atnaujinta Dec 28, 2023, 1:29 PM

Nors anties krūtinėlę pataria kepti keptuvėje, aš šį kartą gaminau orkaitėje. Gavosi labai geras patiekalas.

Antieną naudojau jau marinuotą, tad susitaupė laikas ją marinuojant.

Skanaus!

Antienos krūtinėlė orkaitėje

Ko reikės:

  • 2 antienos krutinėlių po 170 g (marinuotos);
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 2 porų;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 obuolio;
  • 4–5 šakelės čiobrelio;
  • 1/2 stiklinės sultinio;
  • 1/2 stiklinės spanguolių.

Kaip gaminti

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame antienos filę. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių iš vienos pusės ir 10 minučių iš kitos.

Keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus porus, česnakus. Kai porai suminkštės, dedame smulkintus kubeliais obuolius, spanguoles ir dar pakepiname kelias minutes.

Daržoves dedame į kepimo indą, ant viršaus dedame antieną, čiobrelius ir užpilame sultiniu.

Uždengiame ir troškiname orkaitėje dar 40 minučių 170 laipsnių.

Tiekite su norimu garnyru.

„Samčio užrašai“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.