Tikrai paprastas, bet užtat skanus ir toks „jaukus“ patiekalas šaltomis žiemos dienomis.
Puikus patiekalas, kai norisi sotaus ir šilto maisto, rekomenduojame išmėginti ir jums.
Troškinys su kiauliena
Reikės:
- ~ 1 kg kiaulienos sprandinės;
- 4 skiltelės česnako;
- 2 svogūnai;
- 3 šaukštai pomidorų padažo;
- 700 g raugintų kopūstų (rinkitės kokybiškus ir skanius, nes nuo jų priklausys visas skonis);
- 700 ml sultinio;
- 1 aitrusis pipiras.
Kaip gaminti
Kiaulieną apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Dedame į troškinimo puodą. Į keptuvę su šlakeliu aliejaus beriame smulkintus česnakus, svogūnus, aitrųjį pipirą ir pakepiname, kol svogūnai suminkštės, o česnakai paskleis kvapą. Dedame į troškinimo puodą. Tada sudedame kopūstus, pomidorų padažą, pilame sultinį ir troškiname ant vidutinės kaitros apie 1 valandą, kol sultinys beveik išgaruos. Jei kopūstai nėra sūrūs, galite įberti druskos. Valgykite su virtomis bulvėmis.
Skanaus!