Panakota su apelsinine žele: lengvas, gaivus ir greitas

Mano naujametinis desertas lengvas, gaivus ir greitas – panakota su apelsinine žele.

Panakota su apelsinine žele.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Panakota su apelsinine žele.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Jan 4, 2024, 5:07 PM

Porcijos 10.

Užtruksite daugiau nei 1 valandą (įskaitant deserto stingimo laiką).

Skanaus!

Panakota su apelsinine žele

Reikės:

1 sluoksniui:

  • 1 l riebios grietinėlės;
  • 5-6 v. š. cukraus;
  • 25 g želatinos;
  • 100 ml vandens;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.

2 sluoksniui:

  • 1 pak. apelsininės želės;
  • 600 ml vandens.

Kaip gaminti:

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Į prikaistuvį supilame grietinėlę. Suberiame cukrų ir vaniliną. Išmaišome ir kaitiname, kol cukrus ištirps. Sudedame išbrinkusią želatiną. Kaitiname ir maišome, kol želatina ištirps. Grietinėlės masę pilstome į stiklinaites. Dedame bent kelioms valandoms atvėsti, kol sustings. Apelsinų skonio želę užpilame karštu vandeniu. Maišome, kol grūdeliai ištirps. Želę atvėsiname iki kambario temperatūros ir užpilame ant sustingusio pirmojo panakotos sluoksnio.

„Kviečiu į virtuvę“  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.