Maloniai aštri anties krūtinėlė su ananasais pagal V. Radzevičių: nenusivilsite

Aplankęs ne vieną žemyną, įskaitant ir Aziją, Vytaras Radzevičius (55 m.) prisipažino, kad namo beveik nieko neparsiveža, bet jei randa kelionėje gerų knygų apie maisto gaminimą, būtinai nusiperka.

Savo degustacinei vakarienei Vytaras paruošė ir dar vieną receptą. Tai – kepta anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir šviežiais ananasais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savo degustacinei vakarienei Vytaras paruošė ir dar vieną receptą. Tai – kepta anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir šviežiais ananasais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir ananasais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir ananasais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir ananasais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir ananasais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 1:33 PM

Kaskart grįždamas į Tailandą lietuvis žino, kad čia jo laukia ne vienas atradimas. Neretai tai susiję su vadinamuoju gatvės maistu, kuris Pietryčių Azijoje užima svarbią vietą.

Savo degustacinei vakarienei Vytaras paruošė ir dar vieną receptą. Tai – kepta anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir šviežiais ananasais. Šis patiekalas kiek aštresnis, jame yra aitriosios paprikos, kurią portugalai atgabeno į Tailandą, bet pagal šios šalies standartą tai silpnas aštrumas.

Žaliosios citrinos, kurios įeina į šį receptą – dar viena Tailando virtuvės ypatybė, džiovinami ir žaliųjų citrinų lapai, kurie panašūs į laurų lapus ir naudojami įvairiems patiekalams.

Anties krūtinėlė su žaliojo kario padažu ir ananasais

Reikės:

  • dviejų ančių krūtinėlių;
  • valgomojo šaukšto kokosų aliejaus;
  • 500 ml kokosų pieno;
  • po saują vyšninių ir slyvinių pomidorų;
  • žuvies padažo – pagal skonį;
  • 300 g kubeliais pjaustyto ananaso;
  • žiupsnio cukraus;
  • kelių bazilikų šakelių, žaliosios citrinos (kafiro) lapų;
  • žaliojo kario pastos.

Pastai reikės:

  • 15 mažų aitriųjų pipirų;
  • 3 askaloninių česnakų, kurie dar vadinami šalotiniais svogūnais;
  • 9 skiltelių česnako;
  • 2 a. š. trinto imbiero;
  • 1 a. š. smulkintų citrinžolių;
  • 1 a. š. žaliosios citrinos žievelės;
  • 2 a. š. smulkintų kalendrų;
  • 5 juodųjų pipirų;
  • 1 a. š. kalendrų sėklų;
  • 1 a. š. kuminų;
  • 1 a. š. druskos;
  • 1 a. š. krevečių pastos.

Kaip gaminti:

Iš pradžių paruoškite žaliojo kario pastą. Sutrinkite kalendrų sėklas, kuminus ir juoduosius pipirus, vėliau sutrinkite ir pasūdykite aitriąsias paprikas. Įberkite likusius prieskonius, gerai viską išmaišykite. Tada įdėkite krevečių pastos, išsukite iki vientisos masės. Tokią žaliojo kario pastą galėsite naudoti su įvairiais Azijos patiekalais.

Sudėkite į keptuvę ančių krūtinėles, kai jos iškeps, supjaustykite jas į 3–4 dalis, laikykite šiltai.

Ištirpinkite puode kokosų aliejų, pagal skonį įdėkite žaliojo kario pastos. Pagal skonį pasūdykite žuvies padažu ir pasaldinkite cukrumi. Sudėkite antieną, įpilkite kokosų pieno. Kai tik jis užkais, sudėkite vyšninius ir slyvinius pomidorus, taip pat stambiais kubeliais pjaustytą ananasą.

Kai sriuba užvirs, nukelkite puodą, pagardinkite bazilikų lapeliais. Patiekite sriubą su virtais ryžiais.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.