Imame didelį indą su dangčiu tinkantį kepti orkaitėje.
Aš naudoju seną savo vyro puodą, kuris gal jau ir nelabai išvaizdus, bet darbą atlieka puikiai.
4–6 porcijos.
Pomidorų sriuba
Paeiliui į puodą dedame:
- 2 kg į 4–6 dalis pjaustytus pomidorus;
- 1 didelę raudonąją papriką, pjaustytą didesniais gabaliukais;
- šviežio baziliko pagal skonį (aš naudoju 3–4 šakeles);
- 4–5 skiltelės česnako;
- 1 didesnis svogūnas pjaustytas į 4 dalis;
- 200 g čederio sūrio, pjaustyto į 4–5 dalis;
- druskos, pipirų pagal skonį;
- vandens (kad apsemtų produktus mažiau negu puse).
Kaip gaminti:
Viską uždengiame ir dedame į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje vienai valandai.
Leidžiame šiek tiek pravėsti ir sutriname maisto trintuve. Aš naudoju rankinę.
Skanaus!