Šildanti pomidorų sriuba, kurią sugebės pagaminti net virtuvės naujokai

2024 m. sausio 16 d. 08:55
„Sveikazauras“
Receptas
Pomidorų sriuba, kurią išvirs ir visiškas virtuvės naujokas.
Daugiau nuotraukų (1)
Imame didelį indą su dangčiu tinkantį kepti orkaitėje.
Aš naudoju seną savo vyro puodą, kuris gal jau ir nelabai išvaizdus, bet darbą atlieka puikiai.
4–6 porcijos.
Pomidorų sriuba
Paeiliui į puodą dedame:
  • 2 kg į 4–6 dalis pjaustytus pomidorus;
  • 1 didelę raudonąją papriką, pjaustytą didesniais gabaliukais;
  • šviežio baziliko pagal skonį (aš naudoju 3–4 šakeles);
  • 4–5 skiltelės česnako;
  • 1 didesnis svogūnas pjaustytas į 4 dalis;
  • 200 g čederio sūrio, pjaustyto į 4–5 dalis;
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • vandens (kad apsemtų produktus mažiau negu puse).
Kaip gaminti:
Viską uždengiame ir dedame į orkaitę 200 laipsnių temperatūroje vienai valandai.
Leidžiame šiek tiek pravėsti ir sutriname maisto trintuve. Aš naudoju rankinę.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.