Raudonieji kopūstai su paukštienos kumpeliais: dietistė R. Šilenskienė rekomenduoja išmėginti

Raudonieji arba mėlynieji kopūstai ypač populiarūs Azijos šalių ir Vakarų Europos virtuvėje. Jie dera su riebia aviena, razinomis, ryžiais. Nors patiekalas nusidažo netradicine spalva ir skonis kiek aštresnis, nauda pralenkia net baltagūžius kopūstus.

Flavonoidai, nudažantys kopūstus raudonai, naudingi sergantiesiems širdies ligomis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Flavonoidai, nudažantys kopūstus raudonai, naudingi sergantiesiems širdies ligomis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Rita Šilenskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Rita Šilenskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Rita Šilenskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Rita Šilenskienė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Raudonieji kopūstai su paukštienos kumpeliais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Raudonieji kopūstai su paukštienos kumpeliais.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Rita Šilenskienė Dietistė

2024-01-19 13:05

Juose gausu kaulams naudingo kalcio, daug beta karoteno ir kalio. Flavonoidai, nudažantys kopūstus raudonai, naudingi sergantiesiems širdies ligomis.

Gaminimo trukmė – 30 min.

Raudonieji kopūstai su paukštienos kumpeliais 

4 porcijoms reikės:

  • 500 g raudonojo kopūsto;
  • 1 (150 g) raudonojo svogūno;
  • 4 vištos kumpelių be odos;
  • 1 didelio rūgštaus obuolio, supjaustyto skiltelėmis;
  • saujos džiovintų obuolių;
  • 150 ml raudonojo vyno ar natūralių obuolių sulčių;
  • 1 v. š. sviesto;
  • 100 g džiovintų slyvų;
  • 100 ml balzaminio acto be cukraus.

Kumpeliams marinuoti reikės:

  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • 1 v. š. klevų sirupo;
  • 0,5 a. š. džiovintų rozmarinų;
  • 4 skiltelių česnako.

Prieskoniai:

  • 1 a. š. pankolių sėklų, sugrūstų grūstuvėje (nebūtinai);
  • 3 lazdelių cinamono;
  • 2 laurų lapų;
  • 1 saujelės kapotų petražolių;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Paruoškite marinatą paukštienai: sukapokite česnakus, sumaišykite juos su klevų sirupu, garstyčiomis ir rozmarinais. Mišiniu įtrinkite paukštieną ir palikite kelioms valandoms.

Puode išlydykite sviestą, suberkite grūstus pankolius ir pipirus, sudėkite cinamono lazdeles ir suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Ant svogūnų dėkite paukštieną ir apkepkite po 2 min. kiekvieną pusę.

Ant paukštienos dėkite šiaudeliais pjaustytus kopūstus, supilkite balzaminį actą, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 min. ant vidutinės kaitros. Jei trūks skysčio, įpilkite truputį vandens (apie 50 ml).

Supilkite vyną ir virkite atidengę dangtį 3 min., nes turi išgaruoti alkoholis. Suberkite supjaustytus obuolius, džiovintas slyvas, įdėkite laurų lapus, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos kaitros 20 min.

Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis.

Pastaba: jei gaminsite su paukštienos krūtinėle, pakaks troškinti 15 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.