Įdaryti baklažanai – itin lengvai paruošiamas Maltos virtuvės šedevras

Per visą savo istoriją Maltą valdė daugybė skirtingų tautų ir naujakurių. Visi šie skirtingi valdovai paliko stulbinamą įtaką keliems dabartinės Maltos aspektams. Ypač jų virtuvėje!

Įdaryti baklažanai („brunġiel mimli“).<br>„Samčio užrašai“.
Įdaryti baklažanai („brunġiel mimli“).<br>„Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

Jan 26, 2024, 9:10 AM

Maltos virtuvė yra didžiulis katilas. Iš esmės, kaip ir kalba, maltiečių virtuvei didelę įtaką daro britų, italų, taip pat arabų/Artimųjų Rytų valdovai. Šiandieninis receptas yra toks, kuris galėjo atkeliauti į Maltą iš arabų/Artimųjų Rytų valdovų.

Būnant Maltoje ir užsukus į vietines parduotuves, akys raibsta nuo daržovių ir vaisių pasirinkimo. Labai platus pasirinkimas cukinijų, baklažanų, paprikų. Ne tik dydžiu, bet ir forma. O skonis tiek daržovių, tiek vaisių skiriasi labai tarkim nuo angliškų. Maltoje viskas šviežia ir sultinga.

Įdaryti baklažanai arba, kaip Maltoje žinoma, „brunġiel mimli“, iš tikrųjų yra vienas populiariausių patiekalų saloje. Juos itin lengva paruošti.

3 vidutinio dydžio baklažanai (kuo mažesni – tuo skanesni jie, daugiau saldumo).

Įdaryti baklažanai („brunġiel mimli“)

Reikės:

  • 500 g maltos mėsos (naudojau kalakutieną);
  • 1 šaukštelis kario miltelių;
  • 1 šaukštelis kajano pipirų;
  • 1/2 šaukštelio cinamono;
  • 300 ml pomidorų pastos;
  • 1 svogūnas;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 60 g parmezano sūrio;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Baklažanus perpjaukite per pusę ir įpjaukite kryželius, bet pasistenkite nepažeisti odos. Barstykite druska, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 30 min.

Kol kepa baklažanai, pasiruošiam padažą: keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintą svogūną, česnakus. Kai svogūnas suminkštės beriame kajano pipirus, cinamoną, karį ir maišant pakaitiname kelias minutes. Dedame maltą mėsą ir kepame, kol mėsa iškeps ir nebus rausvų gabaliukų. Supilkite pomidorų pastą ir maišant pakaitinkite dar kelias minutes.

Kai iškeps baklažanai, išimkite minkštimą ir sudėkite jį į mėsos padažą, berkite sūrį, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Mėsos padažu įdarykite baklažanų odeles.

Dėkite į orkaitę dar 5 min., kol padažas šiek tiek apskrus.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.