Tortas „Rafaelo“ – saldus kaip saldainis

Kai ieškojau lengvai pagaminamo torto, akys užkliuvo už Karinos „Rafaelo“.

Tortas „Rafaelo“.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Tortas „Rafaelo“.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Tortas „Rafaelo“.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Tortas „Rafaelo“.<br>„Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Jan 26, 2024, 5:55 PM

O „rafaelinį“ esu kepusi, bet čia visiškai kitoks, beveik nekeptas tortas. Ir žinoma, kad gaminau ir visiškai nepasigailėjau savo pasirinkimo.

Tiesa, į kremą pridėjau nuo savęs dar šaukštą želatinos. Kažkaip man patikimiau, kad torto kremas nepabėgs per šonus.

Čia želatinos kiekis tikrai minimalus, o kremas gaunasi kremiškas, minkštas, lengvai kabinamas šaukštu. Bet perspėju – tortas tikrai saldus, kaip „Rafaelo“ saldainiukas.

Taigi tortas paruoštas ir kai jau planuoji važiuoti švęsti gimtadienį – atsitinka gyvenimas. Lieki torto valgyti namuose. Ligos visada užklumpa netikėtai, nepasiruošus ir visada ne laiku.

Kepimo forma 20 cm. skersmens. Porcijos 10.

Užtruksite gaminant iki 20 minučių + laikas, kol desertas stings.

Tortas „Rafaelo“

Reikės:

  • 150 g sausainių (geriausia migdoliniai);
  • 80 g sviesto;
  • 750 g maskarponės sūrio;
  • 400 g balto šokolado;
  • sauja migdolų;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 180 g kokoso drožlių;
  • 1 v. š. želatinos + 50 ml vandens (čia pridėjau nuo savęs).

Kaip gaminti:

  1. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
  2. Sausainius susmulkiname iki trupinių.
  3. Sviestą ištirpiname ir sumaišome su sausainiais.
  4. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi.
  5. Suberiame sausainių ir sviesto masę. Gerai suspaudžiame, suformuodami torto padą.
  6. Kepame gerai įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių apie 5 minutes.
  7. Migdolus paskrudiname sausoje keptuvėje arba orkaitėje. Suberiame ant sausainių pagrindo. Prieš tai aš juos šiek tiek pasmulkinau.
  8. Į prikaistuvį dedame maskarponės sūrį, 200 g baltojo šokolado ir įspaudžiame citrinos sultis. Kaitiname, kol gausime vientisą masę.
  9. Sudedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ši ištirps. Sūrio masę nukeliame nuo kaitros.
  10. Suberiame kokoso drožles ir gerai išmaišome. Pilame masę ant sausainių pagrindo.
  11. Garų vonelėje ištirpiname 200 g baltojo šokolado (įdėjau dar papildomai apie 30 g sviesto) ir užpilame jį ant torto viršaus.
  12. Pabarstome likusiomis kokoso drožlėmis.
  13. Tortą dedame į šaldytuvą sutvirtėti.
  14. Puošiau braškėmis ir „rafaelo“ saldainiais.

„Kviečiu į virtuvę“  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.