Mėgsta visa šeima: parmezano ir baklažanų sluoksniuotis

Ievos Kurašidzės (35 m.) išskirtinė ne tik jos išvaizda, bet ir gyvenimas – su vyru kartvelu Zura Kurašidze (33 m.) Kaune augina tris vaikus, atidarė šeimos restoraną ir kovoja su visuomenės nuostatomis.

Šiuo metu šeimos gyvenimas sukasi apie neseniai įkurtą piceriją „Pizza Pop“. Čia kepamos autentiškos Romos picos, šviežios lazanijos ir pilstomas vynas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Šiuo metu šeimos gyvenimas sukasi apie neseniai įkurtą piceriją „Pizza Pop“. Čia kepamos autentiškos Romos picos, šviežios lazanijos ir pilstomas vynas.<br>Lrytas.lt koliažas.
Parmezano ir baklažanų sluoksniuotis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Parmezano ir baklažanų sluoksniuotis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 1:12 PM

Šiuo metu šeimos gyvenimas sukasi apie neseniai įkurtą piceriją „Pizza Pop“. Čia kepamos autentiškos Romos picos, šviežios lazanijos ir pilstomas vynas.

Pirmoji Kurašidzių šeimos picerija duris atvėrė per pandemiją – tai buvo nedidelė vietelė, gaminanti picas išsinešti. Per trejus metus, kaip sako Ieva ir Zura, jie ją išaugo, todėl nusprendė, kad laikas pakviesti savo klientus prisėsti.

Kviečiame paragauti pagal Kurašidzių šeimos receptą – parmezano ir baklažanų sluoksniuotį!

Parmezano ir baklažanų sluoksniuotis

Reikės (30x25 cm formai):

  • 1,7 kg baklažanų;
  • 200 g miltų;
  • 1 kg itališko trintų pomidorų padažo;
  • 500 g mocarelos;
  • 150 g parmezano;
  • 1 geltonojo svogūno;
  • 1 česnako skiltelės;
  • bazilikų lapelių;
  • tyro alyvuogių aliejaus;
  • juodųjų pipirų;
  • smulkios druskos;
  • aliejaus, skirto kepti.

Gaminimas:

Išilgai supjaustykite baklažanus maždaug 5 milimetrų storio riekelėmis. Sudėkite visas riekeles į koštuvą, kiek vie ną riekelę prieš dėdami pabarstykite druska. Uždėkite ant viršaus lėkštę, o ant jos – puodą su vandeniu. Palikite taip 30 minučių.

Popieriumi nusausinkite kiekvieną baklažanų riekelę, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite alyvuogių aliejų į įkaitintą keptuvę, dėkite peiliu suspaustą česnaką, apkepkite ant silpnos ugnies, nes svarbu jo nesudeginti. Česnakui lengvai apskrudus jį išimkite. Į keptuvę dėkite smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, apkepkite ant mažos ugnies, kol taps auksinės spalvos.

Supilkite trintų pomidorų padažą, įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų, sudėkite rankomis suplėšytus bazilikų lapelius. Virkite ant silpnos ugnies 30 minučių.

Smulkiai sutarkuokite parmezaną. Mocarelą supjaustykite kubeliais. Į formą įpilkite kelis šaukštus paruošto pomidorų padažo, tolygiai paskirstykite.

Į formą dėkite vieną sluoksnį keptų baklažanų, pilkite kelis šaukštus pomidorų padažo ir tolygiai paskirstykite, pabarstykite plėšytų bazilikų lapelių, mocarelos kubelių ir tarkuoto parmezano.

Vėl dėkite baklažanus ir viską kartokite, kol uždėsite ketvirtą, paskutinį, baklažanų sluoksnį. Tada užpilkite likusį pomidorų padažą ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Išėmę leiskite truputį atvėsti, kad būtų lengviau pjaustyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.