Te šį savaitgalį karaliauja lašiša: du skirtingi, lietuviškos virtuvės įkvėpti receptai kiekvieno skoniui

Pagaliau sulaukėme ilgojo savaitgalio, kai bus galima ne tik paminėti svarbią Lietuvai datą, bet ir atsikvėpti nuo darbų, pabūti su šeima bei gardžiuotis šventiniu maistu. Tam į pagalbą atskuba prekybos tinklas „Lidl“, visą šeštadienį siūlantis ypatingas kainas lašišai ir kitiems maisto produktams. „Lidl“ ekspertai paruošė net du ypatingus receptus, kuriais galėsite nustebinsite savo šeimą tiek pusryčių, tiek vakarienės metu.

Jei šeštadienį planuojate praleisti su visa šeima ar draugais, juos maloniai nustebinsite patiekdami lašišą su medaus ir garstyčių glazūra.
Jei šeštadienį planuojate praleisti su visa šeima ar draugais, juos maloniai nustebinsite patiekdami lašišą su medaus ir garstyčių glazūra.
„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lašišos kišą su lietuvišku akcentu – varškės sūriu.
„Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lašišos kišą su lietuvišku akcentu – varškės sūriu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 16, 2024, 10:00 AM

Kaip ir kiekvieną savaitgalį, šį šeštadienį „Lidl“ savo klientus džiugins ypatingais pasiūlymais. „Superšeštadienio“ metu pirkėjai turėtų dairytis puikia kaina pasipuošusios šviežios atlantinės lašišos filė. Tądien aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 1 kg jos kainuos 12,99 Eur. Taip pat puikios kainos laukia ir užkandžiautojų: riešutų mišinys „Alesto“ kainuos 2,22 Eur. O ištroškusius pagirdys gazuotas natūralus mineralinis vanduo „Vytautas“, kuriam taikoma itin geras pasiūlymas – 0,39 Eur (1,5 l).

Kai „Lidl“ parduotuvėse tokios mažos kainos, gardžią ir sočią lašišą galima valgyti nuo pat ankstyvo ryto iki vakaro. Todėl pusryčiams ir vakarienei tinkamus receptus, įkvėptus ir lietuviškos virtuvės, ir paruošė „Lidl“ ekspertai. Šiuos patiekalus pagaminsite per mažiau nei 30 min., o valgytojai puikiais skoniais mėgausis visą savaitgalį.

Šeštadienio vakarienei – šventiniai glazūruotos lašišos kepsneliai

Jei šeštadienį planuojate praleisti su visa šeima ar draugais, juos maloniai nustebinsite patiekdami lašišą su medaus ir garstyčių glazūra. Medus lietuviškoje virtuvėje naudojamas nuo seno. Ir ne veltui, nes jis suteikia ne tik ypatingą skonį, bet ir švelnią tekstūrą. Tad ir šiam paprastam žuvies receptui medaus ir garstyčių duetas tiks tiesiog puikiai.

Šiam patiekalui paruošti jums reikės:

  • 1 kg lašišos
  • 4 v. š. Dižono garstyčių
  • 3 v. š. medaus
  • 2 a. š. balzaminio acto
  • 2 v. š. aliejus
  • 1 citrinos
  • 2 a. š. mėgstamų žuvies prieskonių
  • Petražolių papuošimui
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Lašišos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir dėkite ant paruoštos kepimo skardos, oda žemyn. Žuvies gabalėlius apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska, pipirais bei mėgstamais žuvies prieskoniais.

Tuomet mažame dubenyje sumaišykite medų ir garstyčias, o šiuo mišiniu tolygiai ir gausiai ištepkite kiekvieną žuvies gabalėlį.

Taip paruoštą žuvį pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12–15 minučių arba kol lašiša šakute lengvai atsisluoksniuos.

Lašišai iškepus, išimkite iš orkaitės ir palikite porai minučių atvėsti. Patiekti galite su norimu garnyru, tam puikiai tiks bene kiekvienuose namuose Lietuvoje mėgstamos bulvės. O papuošimui visuomet puikiai tiks spalvingos ir skanios šviežios petražolės.

Lėtiems sekmadienio pusryčiams – lašišos kišas su varškės sūriu

Jei nuo vakarienės liko žuvies likučių – ne bėda. Juos puikiai galite panaudoti ir gardžiam pusryčių receptui. „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti lašišos kišą su lietuvišku akcentu – varškės sūriu. Pradėjus rytą su tokiais sočiais ir gardžiais pusryčiais, visa diena bus lyg sviestu patepta.

Šiam patiekalui pagaminti prireiks:

  • 180 g keptos lašišos
  • 400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 2 skiltelių česnakų
  • 1 svogūno
  • 0,5 poro
  • 100 g varškės sūrio
  • 1 puodelio „Pilos“ grietinėlės
  • 4 kiaušinių
  • 1 v. š. „Pilos“ sviesto
  • Žalumynų arba „Alesto“ riešutų papuošimui
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir iškart pereikite prie tešlos paruošimo.

Paimkite apskritimo formos kepimo indą. Pagal jo formą iškočiokite atšildytą sluoksniuotą tešlą ir perkelkite ją į kepimo indą. Užspauskite tešlos kraštus pirštais, o pyrago dugną lengvai subadykite šakute.

Dabar pereikite prie įdaro. Pirmiausia keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkintus svogūnus, česnaką ir porą. Toje pačioje keptuvėje apkepkite jau turimus lašišos gabalėlius.

Kol viena įdaro dalis dar keptuvėje, atskirame dubenyje sumaišykite skystąją dalį: kiaušinius, grietinėlę, smulkintą varškės sūrį, tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska ir pipirais.

Vėliau į tą patį dubenį sudėkite smulkintą lengvai apkeptą lašišą, svogūnus, česnakus ir porus, viską gerai išmaišykite.

Galiausiai į paruoštą pyrago formą tolygiai supilkite visą įdarą. Kepimo indą dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35–40 minučių, kol įdaras sustings ir gražiai apkeps. Prieš patiekdami į pusryčių stalą, leiskite kišui kiek atvėsti ir papuoškite žalumynais arba smulkintais riešutais.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.