Avižinis sūrio tortas nustebins visus valgytojus: rekomenduoja dietistė Raminta Bogušienė

Tokiu pat principu kaip ir trupininį varškės pyragą-tortą gaminame ir šį sūrio tortą.

Galime panaudoti mėgstamiausių uogų pertepimą arba suformuoti traškią torto plutelę ir uždėti ant viršaus.<br>Lrytas.lt koliažas.
Galime panaudoti mėgstamiausių uogų pertepimą arba suformuoti traškią torto plutelę ir uždėti ant viršaus.<br>Lrytas.lt koliažas.
Avižinis sūrio tortas.<br> P.Zaborskio nuotr.
Avižinis sūrio tortas.<br> P.Zaborskio nuotr.
Avižinis sūrio tortas.<br> P.Zaborskio nuotr.
Avižinis sūrio tortas.<br> P.Zaborskio nuotr.
Raminta Bogušienė.<br> P.Zaborskio nuotr.
Raminta Bogušienė.<br> P.Zaborskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Raminta Bogušienė Dietistė, sveiko maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja

Feb 22, 2024, 5:38 PM

Dar galime panaudoti mėgstamiausių uogų pertepimą arba suformuoti traškią torto plutelę ir uždėti ant viršaus.

Tai jūsų improvizacijos ir skonio reikalas.

Avižinis sūrio tortas

Padui reikės:

  • 400 g miltų (200 g iki miltų konsistencijos sumaltų avižinių dribsnių ir 200 g kukurūzų miltų);
  • 200 g sviesto (82 proc. riebumo);
  • 5 kiaušinių trynių;
  • 90 g nerafinuoto cukraus;
  • šiek tiek cinamono.

Įdarui reikės:

  • 500 g maskarponės;
  • 350 g filadelfijos sūrio;
  • 200 g grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 5 kiaušinių baltymų;
  • 110 g nerafinuoto cukraus;
  • šiek tiek vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Gaminame torto padą. Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, dedame kambario temperatūros sviestą ir išplakame. Tuomet beriame miltus, cinamoną ir viską išminkome.

Paruoštą tešlą dedame į atsegamą kepimo indą, išklojame dugną ir kraštus. Statome į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 min. apkepti.

Kol kepa padas, ruošiame įdarą. Sudedame maskarponę, filadelfiją, cukrų, vanilinį cukrų ir gerai išmaišome elektriniu prietaisu.

Grietinėlę išplakame atskirame inde. Taip pat kitame inde išplakame iki standžių putų kiaušinių baltymus ir viską atsargiai įmaišome į pagamintą masę.

Visą įdarą supilame ant apkepto pado ir dar dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 45–50 min.

Kai iškepa, atidarome orkaitės dureles ir paliekame joje tortą dar 10–15 min. Geriausia valgyti truputį atvėsusį (arba net įdėti į šaldytuvą), nes geriau pjaustysis.

„Sveikatai palankus“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.