Desertų gerbėjams – traputis su braškėmis: saldu ir gaivu

Dainius Šlikas (52 m.) visada nori gaminti ką nors nauja, ko nėra gaminęs, arba, jei kartoja patiekalą, visada stengiasi ką nors patobulinti arba kažką naujo atrasti sename patiekale.

Šlikų pora mėgsta gaminti desertus: panakotą, pavlovą, sūrio pyragus, kartais pamėgina ir kitokių desertų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šlikų pora mėgsta gaminti desertus: panakotą, pavlovą, sūrio pyragus, kartais pamėgina ir kitokių desertų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Traputis su braškėmis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Traputis su braškėmis.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dainius Šlikas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dainius Šlikas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dainiaus žmona Miglė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Dainiaus žmona Miglė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 5:59 PM

Labiausiai patinka kepti įvairias mėsas, žuvis ir kitus patiekalus. Jis mėgsta išmėginti ir užsienio patiekalus: prancūzų, italų ir azijiečių, tačiau žinoma gamina ir lietuviškus patiekalus.

Desertus gamina žmona Miglė, tik ji nėra drąsi ir nekelia jų į viešumą, tad Dainius jos pagamintais desertais pasidalina socialiniuose tinkluose. Pora mėgsta gaminti desertus: panakotą, pavlovą, sūrio pyragus, kartais pamėgina ir kitokių desertų.

Kviečiame pasigaminti pagal Šlikų desertą – traputį su braškėmis!

Traputis su braškėmis

Reikės:

  • 70 g bekvapio aliejaus;
  • 70 ml vandens;
  • 180 g miltų;
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 stiklinės krakmolo;
  • 2 stiklinių cukraus;
  • 250 g braškių.

Kaip gaminti:

Aliejų ir vandenį supilkite į puodą ir kaitinkite iki užvirimo.

Į miltus įberkite kepimo miltelius ir sumaišykite, pilkite aliejų, sumaišytą su vandeniu, ir viską dar kartą išmaišykite ir išminkykite. Leiskite visiškai atvėsti.

Supjaustykite braškes.

Tešlą padėkite ant kepimo popieriaus, iškočiokite apskritimus, kad jie būtų apie 7 mm storio.

Kitame inde sumaišykite krakmolą ir cukrų. Užbarstykite ant tešlos pakraščių porą centimetrų. Sudėliokite braškes apskritime ir užlenkite tešlos kraštus padarydami lėkštutę.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?