Atidarome grilinimo sezoną – širdelės ant žarijų

Atidarome grilinimo sezoną, o kadangi kompanijoje yra nevalgančių kiaulienos, paruošiau kelis iešmus vištienos širdelių.

Širdelės ant žarijų.<br>„Kūmutės virtuvė“.
Širdelės ant žarijų.<br>„Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Mar 2, 2024, 1:56 PM

Itin greitai ir itin paprastai, palyginti su kadaise mūsų labai mėgtomis kalakutų širdimis, jas labai ilgai marinuodavau, verdavau per iešmą ir į vidų pildavau sauso raudono vyno.

Taip ruoštos kalakutų širdys būdavo stipriai apskrudę, o viduje ypatingai minkštos, tačiau kai reikia greitai ir paprastai, visgi renkuosi vištų širdeles.

Širdelės ant žarijų

Marinuoju sekančiomis proporcijomis:

  • 1 kg širdelių;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis Provanso žolelių mišinio;
  • 1 šaukštelis grūstų aitriųjų paprikų;
  • 1 šaukštelis pomidorų pastos;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 šaukštai tyro aliejaus.

Gaminimas:

Viską beriu ir pilu ant širdelių gilesniame inde, kruopščiai sumaišau ir palieku marinuotis 15–20 minučių. Širdeles suveriu ant iešmų, kepu kiekvieną pusę ant kaitrių žarijų po 7–8 minutes.

Tiekiu su šviežiomis daržovėmis ar salotomis, duona visiškai nebūtina.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.